Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pracuji jako učitelka, ve škole se mi stal při výkonu mého zaměstnání pracovní úraz, kde došlo vlivem úderu do obličeje při klopýtnutí ke zničení zubního keramického můstku. Podle vyjádření stomatologa není možná jiná cesta než výměna protézy v hodnotě 8OOO Kč. Zdravotní pojišťovna, u níž je můj zaměstanavatel pojištěn, mi nejprve podala informaci, že tento keramický můstek může být odškodněn jako tzv. vedlejší výdaj spojený s pracovním úrazem, za několik dní ovšem byl názor jiný, a to ten, že nemám na úhradu můstku nárok, protože se jedná o nadstandardní výkon a oni prý odškodňují pouze standardní. Mé argumenty, že se jedná o výdaj spojený s pracovním úrazem na jejich stanovisku nic neměnil. Od školy také nic nedostanu, protože ta prý mě nemá z čeho vyplatit onu náhradu, takže si připadám jako Alenka v říši divů.Můžete mi poradit, alespoň rámcově, zda mám na onu úhradu nárok? Děkuji mnohokrát, s pozdravem Mgr. Š. Bebutová
Domnívám se, že škoda vznikla v souvislosrti s pracovním úrazem, a tedy na náhradu máte nárok. (Kdyby se Vám rozbily hodinka za 50 000 Kč, tak byste přece také měla nárok.)
Nezbude než náhradu vymáhat soudně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com