Výpověd podaná zaměstnancem,který si způsobil pracovní úraz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověd podaná zaměstnancem,který si způsobil pracovní úraz

Radovan Pasecký, 10.12.2008 16:24:31

Dobrý den,
dne 8.10. 2008 jsem podal výpověd z pracovního poměru,který tedy končí 31.12. 2008.Před dvěma dny jsem si způsobil pracovní úraz jehož léčení bude trvat minimálně dva měsíce,takže nemohu od ledna 2009 nastoupit do nové práce.Zajímalo by mne,když výpověd nestáhnu a můj pracovní poměr skončí k danému datu jak to bude s vyplácením nemocenské,zdravotním pojištěním,popř.jaká ochraná lhůta se na mne vztahuje.
Děkuji R.Pasecký

Re: Výpověd podaná zaměstnancem,který si způsobil pracovní úraz

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 14:41:35

Dobrý den, nemocenská poplyne i po skončení PP dál. Podpůrčí doba je maximálně 1 rok, což už je ovšem záležitost pro řízení o invalidním důchodu. Tím, že stáhnete výpověď, ničeho nedosáhnete. Na oznámení o skončení PP to vliv mít nebude, ledaže by s tím zaměstnavatel výslovně souhlasil. V době nemoci platí zdravotní pojištění stát, sociální ne, ale doba se Vám počítá do doby pojištění.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »