nedobrovolný student / následné vymáhání školného - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nedobrovolný student / následné vymáhání školného

matyas broz, 09.12.2008 23:26:50

Nevím na koho se mám obrátit s mým problémem,
že jsem se stal nechtěným studentem soukromé voš Palestra,
a tím pádem po mě škola vymáhá zbytek školného za ročník do kterého jsem ani nenastoupil.
jedná se o soukromou školu Palestra,
kde jsem studoval jeden rok ,avšak jsem nezvládl druhý semestr. Po té jsem si podal přihlášku na Karlovu universitu, kde mě dodatečně přijali až 30.9.08 . a týden před tím 23.9.08 jsem požádal o opakování ročníku, zde začal můj problém. Týden po tomto požádání jsem oznámil škole PALESTRA , že mě přijali na státní školu a že moje žádost už není aktuální ,
avšak voš Palestra po mě chce úhradu celého ročníku,jakobych se stal studentem, ale podle mého názoru se studentem školy stávám až po zápisu ,nebo po prvním nastoupení na přednášky..(z důvodu ,že jsem se nemohl dostavit na zápis apod.)

Prosím Vás tedy o radu kdy se stávám studentem ?

Z té voš Palestra na mě urugují,že jsem stal hned studentem, ale já jsem nikde nepodepsal,že nastupuji do ročníku

Re: nedobrovolný student / následné vymáhání školného

Karel Dlouhý, 10.12.2008 22:17:55

Studentem vysoké školy Palestra jste se stal zápisem do 1. ročníku. Neuvádíte, že byste studia zanechal nebo jste byl vyloučen.
Na webu je uvedeno:
"VŠTVS PALESTRA je soukromou vysokou školou. K uhrazení nákladů své činnosti vybírá školné. Roční výše školného pro studenty činí 58.000,– Kč. Je splatné ve dvou splátkách, první při podepsání smlouvy o studiu, druhá 2 týdny před zahájením výuky druhého semestru."
Tedy záleží i na tom, co je uvedeno ve smlouvě o studiu - jak se postupuje, když student zanechá v průběhu akad. roku studia.
Popř. co je uvedeno v dalších vnitřních předpisech školy.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »