Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den .
Já vím že vám to bude připadat poněkud vtipné, ale po několikati dnech čištění plivanců z čelního skla a kapoty auta, se mi chce zvracet.
Od čtvrtka minulého týdne mi někdo plive na moje auto. Dnes ráno jsem zjistil kdo tuto činnost provozuje . Můžete mi prosím poradit co vtéto věci mohu podniknout. Budu vám velice vděčen.
Prozatím mnohokrát děkuji za váš čas a ochotu.
příjemný den
Dušan Novický
Sousedím s hotýlkems.r.o a z jejich zimního dubu a přerostlých náletových dřevin na hranici pozemku mi padá listí na můj celý pozemek,protože strom a dřeviny přesahují cca 1-3m na můj pozemek jedná se o značné množství listí a žaludů,které zanášejí i okapy.Majitelka dělá mrtvého brouka .Letos proběhlo řízení komise výstavby kam spadáme a také jsem odeslala upozorňující dopis.Na ústní snahy se dohodnout už tři roky nereaguje.Jsem po operaci páteře auklízení po jejích stromu adřevinám mě stojí velké úsilí a peněz.poraďte Děkuji Boštíková
dobry den.potřebuju radu.mame za sousedy firmu opravnu aut se kterou mame společny plot/pletivo/jelikož jejich garaž kde opravuji je mala na opravu nakladnich aut tak tytoauta opravuji venku kde take provaději emise a ten nakladak je nastartovany hodinu a pul vkuse bez přestani,pak skoušeji obratky což je takovy kraval a hlavně smrad z vyfuku že musim zavirat okna /vše jde do oken/leto a ja musim mit okna zavřene kvuli kravalu i smradu.hned za plotem mame posezeni u ktereho ovšem nemužem v době oprav sedět neslyšela bych ani slovo kdo na mě mluvi a smrad čuchat taky nejde.Mame pravo po firmě žadat aby si udělaly třeba vysoky betonovy plot at to aspon trochu utlumy a zabrani tomu smradu.nechapu jak mohl někdo vystavit povoleni o podnikani v teto činnosti uprostřed rodinnych domku.prosim o radu jak mam tohle řešit a kam se na koho obratit popřipadě jakymi paragrafi se mam ohanět.bydlime tu 5 měsicu a od sousedu vim že to tu vadi všem.jen ja mam s něma společny plot a okna k nim.POMOC
Dobrý den ,moc bych vás prosila o radu jak postupovat v řešení sporu se sousedy.Bydlíme v panelovém domě byt v OV.Soused(také byt v OV) pod námy si na balkony přimontoval bílé plastové střechy podotýkám po celé délce 3,60m 2krát jelikož máme dva balkony a šířka je 80cm tudíž nás vyhled je do plastu navíc je to hodně hlučné když prší a velice podstatná věc byt pod námy byl již několikrát vykraden přes balkon tudíž máme strach že přes jeho střechu to mají zlodějí snadněji k nám.Po estetické stránce to tu vypadá jako střelnice na kolotoči.Slušně jsme ho požádali aby si to zkrátil odmítá.Jsme z toho zoufalí domluvou to nejde.Prosím o radu na koho se máme obrátit o pomoc v řešení popř.jestli si to vůbec bez našeho svolení může dovolit.Velice děkují za odpověd a radu s pozdravem MONIKA
Bydlíme ve staré pavlačové zástavbě na patře se starší paní. Na společné chodbě jsou také naše a sousedčiny toalety, které nemají ventilaci ven ale pouze skrz okénka do chodby.Paní sousedka odmítá větrat a tak je na chodbě povětšinu času velmi nepříjemný zápach.Z bytu paní sousedky se také stále line nepříjemný zápach a tak to není nic příjemného.Já díky tomu trpím skoro každé ráno žaludečními problémy.Psali jsme již i stížnost na hygienickou stanici, ale odepsali nám, že to není v jejich kompetenci.Když se snažíme větrat paní sousedka nám okno hned zavře, že je jí zima a stále na nás podává stížnosti na bytový úřad a my máme problémy.Na naše argumenty ohledně zápachu, který bohužel nemůžeme nijak zdokumentovat nereagují a naopak nám bylo řečeno,že:"podle předpisú hasičů mají být okna na společné chodbě stále zavřena z důvodu možného ohně a problému s ním".Poraďte prosím co můžeme dělat.Děkujeme
Dobrý večer,
chtěla bych Vás požádat o radu.Bydlíme v panelovém domě, kde máme byty v OV na hypotéku či úvěr.O patro výše bydlí lidé se dvěma dětmi, které celý den dupou, padají na zem, posunují nábytek, apod..Slušná domluva není možná, vede jedině k tomu, že nám sousedé dělají naschvály.Pan soused je navíc labilní a agresivní.Za dva a půl roku měl na svědomí několik konfliktů s téměř každým obyvatelem domu, včetně napadení sousedky /shodil ji ze schodů a škrtil/a to proto, že po něm požadovala jistý dokument.Případ se řešil u přestupkové komise, výsledek nula.Letos v létě ,kdy byli oba dva rodiče doma s mladším synem,jim dítě vypadlo z okna ze třetího patra, protože jako obvykle měli na práci něco důležitějšího než se starat o syna.Výsledek vyšetřování nula.Situace je pro nás už naptosto neúnosná, manžel trpí panickou poruchou a potřebuje klid a já pracuji na směny, takže odpočinek žádný..Chtěla bych vědět, k jakým institucím mám směrovat stížnost.Poradíte i jiný postup?Děkuji mockrá
Dobrý den, tento problém řeším už dobré 4 měsíce, od doby, co jsem koupila byt v panelovém domě. Rodina nad námi má 3 děti a je to něco mezi sloním a opičím výběhem. 18 hodin denně tak provozuju své domácí činnosti s jejich zvukovými efekty, žádám domluva nepomáhá, předseda SVJ se snaží, ale efekt nulový. Našla jsem na internetu, že s tím bojuje sposta lidí, obeslala jsem i několik firem ohledně odhlučnění stropů, ale všude radí odstranit příčinu hluku. Dověděla jsem se, že bránit se můžeme podle dané situace a to buď § 29 odst. 1) písm. o) zákona o přestupcích, nebo § 92 zákona o ochraně veřejného zdraví. Za hluk z běžného užívání bytu uvedený v § 1 odst. 2 písm. a) NV 502/2000 Sb. o ochraně zdraví lze považovat přemisťování osob, hlasové projevy osob a zvířat, manipulaci s předměty ap. Hlavně to nevzdávat! Hlupákům se nesmí ustupovat. Sice z toho budu mít asi brzy žaludeční vředy, ne-li něco horšího, ale přeji Vám i nám pevné nervy. Spravedlnost přece musí existovat.
Dovolte dotaz: v protějším domě v pražské ulici umístili sousedé na své okno kameru, kterou sledují naše okna, náš činžák, ze vzdálenosti asi 15 m a z nadhledu. Jde o 19l. holku a 3 kluky, typu něčeho jako "vařiči pervitinu", rozhodně ne žádní slušní lidé. Proč tam kameru umístili a co sledují, nevím, může jít o zábavu, ale i o něco vážnějšího. Jak se dá proti tomu bránit? Nejde o žádnou obyčejnou web kamerku, ale vyspělý moderní přístroj.
Dobrý den,
soused nás upozornil, že mu vadí, že naši psi čůrají na plot,který je mezi našima pozemky( jeho plot ) a že je odhodlán to řešit na úřadě. proto se chci zeptat jak to máme řešit? přece nemůžeme zavřít 4 psy do baráku a nepouštět je ven aby vykonávali svou potřebu v domě.
Dobrý den,
řešením by bylo postavit si před jeho plot vlastní plot (stačilo by jen do přiměřené výše).
Mohu se zeptat, jaký by nás za to, že čůrají naši psi na sousedův plot mohl čekat postih? A zdali se jedná o přestupek?
§3 obč. zák.:
(1) Výkon práv a povinností vyplývajících z občanskoprávních vztahů nesmí bez právního důvodu zasahovat do práv a oprávněných zájmů jiných a nesmí být v rozporu s dobrými mravy.
(2) Fyzické a právnické osoby, státní orgány a orgány místní samosprávy dbají o to, aby nedocházelo k ohrožování a porušování práv z občanskoprávních vztahů a aby případné rozpory mezi účastníky byly odstraněny především jejich dohodou.
§4
Proti tomu, kdo právo ohrozí nebo poruší, lze se domáhat ochrany u orgánu, který je k tomu povolán. Není-li v zákoně stanoveno něco jiného, je tímto orgánem soud.
---
Tedy vy na svém pozemku si můžete chovat psy, ale nesmí tím vzniknout újma na majetku vlastníka sousedního pozemku.
Domnívám se, že se jedná o přestupek.
Soused se může obrátit na obecní úřad, aby zjednal nápravu, popř. na soud, který by Vám mohl uložit, abyste tomu zamezil - případně to vynucoat výkonem rozhodnutí (např. pokutami).
Projděte si starší odpovědi o soused.vztazích.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com