soused - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

poškozování cizího majetku

Dušan Novický, 03.12.2009 10:21:46

Dobrý den .
Já vím že vám to bude připadat poněkud vtipné, ale po několikati dnech čištění plivanců z čelního skla a kapoty auta, se mi chce zvracet.
Od čtvrtka minulého týdne mi někdo plive na moje auto. Dnes ráno jsem zjistil kdo tuto činnost provozuje . Můžete mi prosím poradit co vtéto věci mohu podniknout. Budu vám velice vděčen.
Prozatím mnohokrát děkuji za váš čas a ochotu.
příjemný den
Dušan Novický

Re: poškozování cizího majetku

Tomáš Kantor, 12.03.2012 17:54:24

Dušane Dušane proč si tak ubohý ??

Soused

Libuše Boštíková, 05.11.2009 08:33:48

Sousedím s hotýlkems.r.o a z jejich zimního dubu a přerostlých náletových dřevin na hranici pozemku mi padá listí na můj celý pozemek,protože strom a dřeviny přesahují cca 1-3m na můj pozemek jedná se o značné množství listí a žaludů,které zanášejí i okapy.Majitelka dělá mrtvého brouka .Letos proběhlo řízení komise výstavby kam spadáme a také jsem odeslala upozorňující dopis.Na ústní snahy se dohodnout už tři roky nereaguje.Jsem po operaci páteře auklízení po jejích stromu adřevinám mě stojí velké úsilí a peněz.poraďte Děkuji Boštíková

hlučny servis

Jana Paverova, 17.08.2009 21:37:55

dobry den.potřebuju radu.mame za sousedy firmu opravnu aut se kterou mame společny plot/pletivo/jelikož jejich garaž kde opravuji je mala na opravu nakladnich aut tak tytoauta opravuji venku kde take provaději emise a ten nakladak je nastartovany hodinu a pul vkuse bez přestani,pak skoušeji obratky což je takovy kraval a hlavně smrad z vyfuku že musim zavirat okna /vše jde do oken/leto a ja musim mit okna zavřene kvuli kravalu i smradu.hned za plotem mame posezeni u ktereho ovšem nemužem v době oprav sedět neslyšela bych ani slovo kdo na mě mluvi a smrad čuchat taky nejde.Mame pravo po firmě žadat aby si udělaly třeba vysoky betonovy plot at to aspon trochu utlumy a zabrani tomu smradu.nechapu jak mohl někdo vystavit povoleni o podnikani v teto činnosti uprostřed rodinnych domku.prosim o radu jak mam tohle řešit a kam se na koho obratit popřipadě jakymi paragrafi se mam ohanět.bydlime tu 5 měsicu a od sousedu vim že to tu vadi všem.jen ja mam s něma společny plot a okna k nim.POMOC

Sousedé

MONIKA UHLOVÁ, 13.08.2009 07:30:29

Dobrý den ,moc bych vás prosila o radu jak postupovat v řešení sporu se sousedy.Bydlíme v panelovém domě byt v OV.Soused(také byt v OV) pod námy si na balkony přimontoval bílé plastové střechy podotýkám po celé délce 3,60m 2krát jelikož máme dva balkony a šířka je 80cm tudíž nás vyhled je do plastu navíc je to hodně hlučné když prší a velice podstatná věc byt pod námy byl již několikrát vykraden přes balkon tudíž máme strach že přes jeho střechu to mají zlodějí snadněji k nám.Po estetické stránce to tu vypadá jako střelnice na kolotoči.Slušně jsme ho požádali aby si to zkrátil odmítá.Jsme z toho zoufalí domluvou to nejde.Prosím o radu na koho se máme obrátit o pomoc v řešení popř.jestli si to vůbec bez našeho svolení může dovolit.Velice děkují za odpověd a radu s pozdravem MONIKA

Problém společné chodby

Renata Vondráková, 12.03.2009 21:12:36

Bydlíme ve staré pavlačové zástavbě na patře se starší paní. Na společné chodbě jsou také naše a sousedčiny toalety, které nemají ventilaci ven ale pouze skrz okénka do chodby.Paní sousedka odmítá větrat a tak je na chodbě povětšinu času velmi nepříjemný zápach.Z bytu paní sousedky se také stále line nepříjemný zápach a tak to není nic příjemného.Já díky tomu trpím skoro každé ráno žaludečními problémy.Psali jsme již i stížnost na hygienickou stanici, ale odepsali nám, že to není v jejich kompetenci.Když se snažíme větrat paní sousedka nám okno hned zavře, že je jí zima a stále na nás podává stížnosti na bytový úřad a my máme problémy.Na naše argumenty ohledně zápachu, který bohužel nemůžeme nijak zdokumentovat nereagují a naopak nám bylo řečeno,že:"podle předpisú hasičů mají být okna na společné chodbě stále zavřena z důvodu možného ohně a problému s ním".Poraďte prosím co můžeme dělat.Děkujeme

Hluční sousedé

Renata Malíková, 04.01.2009 21:45:05

Dobrý večer,
chtěla bych Vás požádat o radu.Bydlíme v panelovém domě, kde máme byty v OV na hypotéku či úvěr.O patro výše bydlí lidé se dvěma dětmi, které celý den dupou, padají na zem, posunují nábytek, apod..Slušná domluva není možná, vede jedině k tomu, že nám sousedé dělají naschvály.Pan soused je navíc labilní a agresivní.Za dva a půl roku měl na svědomí několik konfliktů s téměř každým obyvatelem domu, včetně napadení sousedky /shodil ji ze schodů a škrtil/a to proto, že po něm požadovala jistý dokument.Případ se řešil u přestupkové komise, výsledek nula.Letos v létě ,kdy byli oba dva rodiče doma s mladším synem,jim dítě vypadlo z okna ze třetího patra, protože jako obvykle měli na práci něco důležitějšího než se starat o syna.Výsledek vyšetřování nula.Situace je pro nás už naptosto neúnosná, manžel trpí panickou poruchou a potřebuje klid a já pracuji na směny, takže odpočinek žádný..Chtěla bych vědět, k jakým institucím mám směrovat stížnost.Poradíte i jiný postup?Děkuji mockrá

Re: Hluční sousedé

Lenka Bonczková, 23.03.2009 09:38:09

Dobrý den, tento problém řeším už dobré 4 měsíce, od doby, co jsem koupila byt v panelovém domě. Rodina nad námi má 3 děti a je to něco mezi sloním a opičím výběhem. 18 hodin denně tak provozuju své domácí činnosti s jejich zvukovými efekty, žádám domluva nepomáhá, předseda SVJ se snaží, ale efekt nulový. Našla jsem na internetu, že s tím bojuje sposta lidí, obeslala jsem i několik firem ohledně odhlučnění stropů, ale všude radí odstranit příčinu hluku. Dověděla jsem se, že bránit se můžeme podle dané situace a to buď § 29 odst. 1) písm. o) zákona o přestupcích, nebo § 92 zákona o ochraně veřejného zdraví. Za hluk z běžného užívání bytu uvedený v § 1 odst. 2 písm. a) NV 502/2000 Sb. o ochraně zdraví lze považovat přemisťování osob, hlasové projevy osob a zvířat, manipulaci s předměty ap. Hlavně to nevzdávat! Hlupákům se nesmí ustupovat. Sice z toho budu mít asi brzy žaludeční vředy, ne-li něco horšího, ale přeji Vám i nám pevné nervy. Spravedlnost přece musí existovat.

Kamera sousedky

Lubomír Valenta, 12.12.2008 12:58:58

Dovolte dotaz: v protějším domě v pražské ulici umístili sousedé na své okno kameru, kterou sledují naše okna, náš činžák, ze vzdálenosti asi 15 m a z nadhledu. Jde o 19l. holku a 3 kluky, typu něčeho jako "vařiči pervitinu", rozhodně ne žádní slušní lidé. Proč tam kameru umístili a co sledují, nevím, může jít o zábavu, ale i o něco vážnějšího. Jak se dá proti tomu bránit? Nejde o žádnou obyčejnou web kamerku, ale vyspělý moderní přístroj.

soused

***, 09.12.2008 14:10:42

Dobrý den,
soused nás upozornil, že mu vadí, že naši psi čůrají na plot,který je mezi našima pozemky( jeho plot ) a že je odhodlán to řešit na úřadě. proto se chci zeptat jak to máme řešit? přece nemůžeme zavřít 4 psy do baráku a nepouštět je ven aby vykonávali svou potřebu v domě.

Re: soused

Karel Dlouhý, 09.12.2008 20:41:16

Dobrý den,
řešením by bylo postavit si před jeho plot vlastní plot (stačilo by jen do přiměřené výše).

****, 10.12.2008 09:37:35

Mohu se zeptat, jaký by nás za to, že čůrají naši psi na sousedův plot mohl čekat postih? A zdali se jedná o přestupek?

Karel Dlouhý, 10.12.2008 22:07:15

§3 obč. zák.:
(1) Výkon práv a povinností vyplývajících z občanskoprávních vztahů nesmí bez právního důvodu zasahovat do práv a oprávněných zájmů jiných a nesmí být v rozporu s dobrými mravy.

(2) Fyzické a právnické osoby, státní orgány a orgány místní samosprávy dbají o to, aby nedocházelo k ohrožování a porušování práv z občanskoprávních vztahů a aby případné rozpory mezi účastníky byly odstraněny především jejich dohodou.

§4
Proti tomu, kdo právo ohrozí nebo poruší, lze se domáhat ochrany u orgánu, který je k tomu povolán. Není-li v zákoně stanoveno něco jiného, je tímto orgánem soud.
---
Tedy vy na svém pozemku si můžete chovat psy, ale nesmí tím vzniknout újma na majetku vlastníka sousedního pozemku.
Domnívám se, že se jedná o přestupek.
Soused se může obrátit na obecní úřad, aby zjednal nápravu, popř. na soud, který by Vám mohl uložit, abyste tomu zamezil - případně to vynucoat výkonem rozhodnutí (např. pokutami).
Projděte si starší odpovědi o soused.vztazích.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »