Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
jak je to, prosím, s výměnou občanských průkazů, jestliže obec, která neměla doposud systém ulic, si pojmenovala ulice? Je nutné aby všichni občané si vyměnili své občanské průkazy? Prakticky vzato, občanům se nezměnil trvalý pobyt - číslo popisné, obec a poštovní směrovací číslo vytváří jednoznačný identifikátor trvalého místa pobytu, který se v evidenci občanů nezměnil, takže bych řekl, že není nutná hromadná výměna občanek. A také si myslím, že je vysoce nepraktické a nelogické, aby z ničeho nic si muselo např. 2.000 občanů jít vyměnit občanky - to by dotyčný úřad asi zešedivěl :o) .. děkuji za odpověď.
http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/casopisy/s/2003/0022/porad_1.html
"Výjimku lze připustit pouze v případě zavádění orientačních čísel, kde se nejedná o klasickou změnu čísla, ale pouze o doplnění, či upřesnění čísla o orientační číslo. V uvedeném případě je možné orientační číslo doplnit až při vydávání nového občanského průkazu z jiných důvodů (skončení časové platnosti, změna stavu sňatkem apod.)."
http://www.velkyujezd.cz/
Rozhodnutím Zastupitelstva městyse Velký Újezd byly dne 22. 9. 2010 zavedeny ve Velkém Újezdě ulice.
poskytujeme informace Ministerstva vnitra, které již obdrželi všichni občané při anketě:
Zavedením názvů ulic došlo k "upřesnění údaje" v občanském průkazu (dále jen "OP").Pojmenování ulic v obci nezpůsobuje automaticky skončení platnosti OP, nicméně MV doporučuje občanům provést jejich výměnu. Výměnu OP lze připustit postupně (tj. doplnění ulice při vydání nového OP z důvodu uplynutí doby platnosti, změny příjmení, rodinného stavu, zá..
Narazil jsem na malý konflikt ohledně občanských průkazů. Při trvalém pobytu mimo ČR měl občan odevzdat občanský průkaz na úřadě.
Zároveň občanský průkza slouží jako platný cestovní doklad v Schengenském protoru.
Toto je evidentně v rozporu.
Rozhodnu se legálně trvale bydlet v jiné zemi EU a zároveň se mi z jakéhokoliv důvodu nebude chtít vyřizovat pas a cestovat na něj (např. nechci platit 600 Kč, nebo odevzdávat otisky prstů) tak je tu problém. Buď neodevzdám Občanku a nařízení zákona o občankách kašlu (tak se to děje ve většině případů), nebo musím cestovat na pas.
Je naprosto evidentní, že povinmnost odevzdávat pas je pozůstatek z komunistých zákonů, který nikdo neodstranil.
Otázka z ní? Jak je to s cestováním na občanku. Mám MOŽNOST, nebo PRÁVO používat občanský průkaz pro cesty po EU? Pokud je to právo, je evidentně ustanoení o odevzdání OP v zákoně v rozporu, nebo neplatné.
"Občan v případě, že se rozhodl ukončit trvalý pobyt na území České republiky, sdělí tuto skutečnost písemně ohlašovně podle místa trvalého pobytu (tj. na obecním úřadu, kde je hlášen k trvalému pobytu) a odevzdá občanský průkaz"
To je logické, neboť tím rozhodnutím již neplatí údaj o trvalém pobytu, který je v OP uveden.
Myslím, že je rozdíl mezi krátkodobými cestami do zahraničí a přestěhováním k trvalému pobytu.
Dobry den,
vim, ze v zakone je, ze porizeni kopie obcanskeho prukazu se bez souhalasu obcana nesmi poridit. Stalo se mi, ze jsem uzavrela smlouvu o pujcce a druha strana prilozila ke smlouve muj okopirovany obcansky prukaz bez meho souhlasu. Je mozne, ze by se smlouva tim stala neplatna? Dekuji za odpoved.
Dobrý den,
na platnost smlouvy to vliv nemá.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com