Závěť-Rozhodnutí - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Závěť-Rozhodnutí

Hynek, 07.12.2008 10:33:05

Otec nezanechal závěť.Sestra ale vypracovala Rozhodnutí ze dne 30.12.2002 ohledně rozdělení majetku a naložení s ním.Spolu s Darovací smlouvou toto Rozhodnutí nechala zapsat do ověřovací knihy u notáře.O tomto Rozhodnutí se u dědického řízení nikdy nezmínila,až když jsem na to upozornil,soudní notářka to dala do protokolu.Z tohoto Rozhodnutí vyplívá,že má po předchozí dohodě se sourozenci rozdělit sourozence na rovné tři díly.Pokud dohoda nenastane,rozdělením byla pověřena ona.Dohodu neuskutečnila,obešla ji a dům prodala.Krátí mě na dědickém podílu na základě Rozhodnutí a v něm vypracovaném Dodatku č.1,kterým ji prý pověřil otec.Jací svědci,kolik a kdo musí takový dodatek podepsat?Je povinnna dokázat důvody krácení?Musí se tímto zabývat dědické oddělení?Jaký je rozdíl mezi závětí a Rozhodnutím?Porušila nějaký §,když toto Rozhodnutí otci jen přečetla a do smrti nevydala?Otec ji marně o toto Rozhodnutí žádal.Stačí k takovému dokázání zvuková nahrávka,kterou mám?Děkuji za odpověď.

Re: Závěť-Rozhodnutí

Karel Dlouhý, 07.12.2008 20:52:09

Celé se mi to zdá divné, o jaké "rozhodnutí" by mělo jít a jaký majetek se v dědictví vypořádával. Obesně platí, že při vypořádání dědictví se přihlédne k darům, pokud to někdo namítne.
Tzn. pokud např. otec jednomu z dětí daroval dům, při rozdělování dědictví se o jeho hodnotu sníží dědický podíl.

Doporučuji navštívit advokáta se všemi doklady, které máte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »