jak je to s alimenty ? - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

alimenty

Petra Hermanová, 23.04.2012 22:24:21

Dobrý den,
mám z prvního manželství skoro 8letou dceru.Když ji byli 2roky soud bývalému vyměřil alimenty 2000,-. Ze začátku bylo vše vpořádku, na vše dceři přispíval polovičku.Ale pak jsem si našla přítele a začali první problémy,pozdní platby a přestal dceři na vše přispívat,to už trvá více než 3roky.Loňského roku jsem se za přítele provdala a máme spolu roční dceru a i ta starší dcera se jmenuje stejně jako mi,bývalý otec dal svolení.S dcerou se vůbec nestýká a nepřizpívá vůbec na nic, jen alimenty a ještě jak kdy.Pracuje jako OSVČ.Myslíte si, že mám nárok na zvýšení alimentů??? Moc děkuji za odpověď

alimenty

Marcela Vodáková, 30.09.2011 19:34:42

Chtěla jsem se zeptat, z čeho se počítají alimenty, když je manžel v oddlužení. Jestli z průměrné čisté mzdy nebo z částky, která mu chodí na účet. Děkuji

Na co se přihlíží při výpočtu alimentů?

Anonym Anonym, 13.06.2011 14:25:13

Dobrý den,
známý má dítě z prvního vztahu (4letou holku), na které nyní platí výživné 2000,-Kč. S tou přítelkyní si udělal několik dluhů. Přišla na něj exekuce a řešilo se to půjčkou, kterou si vzali jeho rodiče a zaplatili celý dluh, ale on jim tu půjčku splácí. Je to asi 8000,- měsíčně. Nyní se mu narodí v srpnu další dítě, se slečnou co řekla, že bere antikoncepci a nebrala. Nebyli manželé. Našel si tedy stálou práci, kde dostává 17.000,- hrubého. Bude soud přihlížet na jeho dluhy? Přidá mu k těm alimentů i péči o matku? Matka bude brát mateřskou asi 4000,-Kč. Děkuji za odpověď.

alimenty

Ivana Kropáčová, 04.05.2009 12:31:05

Dobrý den,
mám dotaz s přítelem máme dvouletého syna, žijeme ve společné domácnosti, přítel je napsám v RL jako otec ale celou dobu mi neplatí na syna alimenty (ofic.třeba složenkou) a tak se chci zeptat zda by s tím mohl mít někdy problémy v případě našeho rozchodu.Neměl by vlastně důkaz , že mi dával peníze.děkuji Ivana

Re: alimenty

Petr Petr, 11.05.2009 16:02:19

Pokud by jste přítele např. žalovala ohledně neplacení výživného. povinnosti, tak by problémy skutečně mít mohl, protože by nemohol skutečnost že výživné hradil prokázat.

dotaz na výpočet alimentů

Daniela, 05.01.2009 11:51:04

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak je to s výpočtem alimentů ,když manžel je OSVČ,ale poněvadž přiznává jen minimum výdělku je si naprosto jistej že alimenty budou minimální.Je pravda že se dá ve výpočtu přihlédnout na průměrný plat v daném podnikání nějak globálně a pokud jo,kam se mám obrátit nebo jak a kde to zjistit?Děkuji

Re: dotaz na výpočet alimentů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.01.2009 13:33:24

Dobrý den,
neexistují žádné tabulky pro výpočet výživného. Navrhněte manželovi nějakou pro Vás přijatelnou částku a nebude-li s ní souhlasit, podejte návrh na určení výživného soudu a ten pak tuto výši určí sám. U OSVČ vychází mj. i z tzv. osobní spotřeby podnikatele, která dokládá přesnější výdělek podnikatele než jím často uměle snižovaný výdělek.

alimenty

Ivona Kohoutová, 19.12.2008 14:34:58

Dobrý den,s manželem žijeme půl roku odděleně,ale nejsme stále rozvedení. Majetkově jsme vypořádáni,ale od té doby,co jsme od sebe,manžel mi nedáva na děti vůbec žádné peníze. Mám nárok na alimenty i když nejsme rozvedení,popřípadě jak mám nyní postupovat. Děkuji za odpověď! Ivona Kohoutová

Re: alimenty

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.12.2008 16:48:47

Dobrý den,
i když nejste rozvedeni můžete po manželovi požadovat výživné na děti a stejně tak příspěvek na domácnost - nebude-li hradit dobrovolně, můžete podat návrh soudu.

jak je to s alimenty ?

Martin, 06.12.2008 13:59:14

Dobrý den, jsem student vysoké školy, je mi 19 let a moji rodiče se rozvádějí. Trvalé bydliště mám v městě Z, kde bydlí můj otec (ovšem bydlím tam jen přes víkend a to ještě nepravidelně, tudíž tam spím třeba jen jednu noc za týden). Moje matka bydlí v městě Y, kde bydlím přes týden, jelikož to mám blíž do školy a vyhovuje mi to tak. Jak je to s alimenty v tomto případě ? Musím se rozhodnout s kým chci být ? Podotýkám, že s placením alimentů u matky nebude problém, u otce bohužel ano. Tvrdí mi, že když se rozhodnu být u mamky tak mi bude platit 1200kč, protože už platí měsíčně 2000kč na mého mladšího bráchu. Je to tak ? Jaké mám vubec nároky a musím zažádat soud ?

Děkuji za každou radu :-)

Re: jak je to s alimenty ?

Klára Šerá, 17.05.2012 22:14:46

Dobrý den,
s přítelem máme měsíčního syna,s přítelem nežiji,nejsme vzitý a není napsán v RL.Chci aby platil alimenty i přesto,že není v RL.Jde to nějak zařídit?
Slyšela jsem,že stačí sepsat nějaká smlouva o domluvených alimentech,ověřená notářem.
Šlo by to tak?nebo jinak?
Potřebuju nějakou záruku,mít v ruce papír,že přítel bude platit,a kdyby neplatil,tak aby to u soudu platilo,ikdyž není otec uvedený v RL.
Předem děkuji za odpověd.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »