Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na možnosti dalšího postupu.
Mám astma vyvolávané kouřícími klienty,případně i díky materiálům jimi přinesených. Ne,že by kouřili u mne na pracovišti,ale vchod do kanceláře je přímo z ulice. Navíc u mne vyvolá záchvat i klient nekouřící,ale v kouři pracující a "načichlý".Nemusím to cítit,ale najednou se začnu dusit.Tito klienti pochopení mají,ne tak už někteří kuřáci.Já ale obsloužit některé z nich mohu jen za podmínek silného zhoršení svého zdravotního stavu (končící až dušením,pokud v jejich blízkosti zůstanu)Když jsem jednoho z podobných odmítla obsloužit a odkázala ho na kolegyni,vyhrožoval, že si bude stěžovat. Podotýkám, že i po mém odchodu z místnosti záchvat kašle,kdy člověk má problémy se i nadechnout,trval ještě cca 1/2 hodiny a pak jsem až do večera sotva šeptala.Výpověď není řešením,kuřáci jsou všude,navíc bych už nemusela ve svém věku sehnat místo.Co můžu dělat já,co zaměstnavatel? Co s klientem,který si myslí,že to jen hraju?
Domnívám se, že nejde o problém právní. To, že Vám vyvolá záchvat přítomnost člověka načichlého kouřem, je problém, který Váš zaměstnavatel těžko může řešit.
Já bych viděl řešení ve změně zaměstnání - vybrat si takovou profesi, kde nepřicházíte do osobního kontaktu s klienty - např. ve finanční účtárně, kde zpracováváte faktury a jiné doklady, nebo v telefonní ústředně, nebo práce korektora, editace textů na počítači, domácí práce přes Internet, ...
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com