ručení - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ručení

Kateřina Sobíšková, 04.12.2008 17:53:27

Příjemný podvečer...
Potřebovala bych poradit.
Letos v polovině léta jsme s přítelem chtěli ručit jedné kamarádce-jí to nevyšlo,tak se to nechalo napsat na nás a to s tím, že nám každý měsíc z jejího trv.příkazu bude chodit splátka, kterou mi odešleme příslušné bance. Máme to i ověřené, takže jsme "krytí". Jenže, tento měsíc-respektive minulý(listopad) nám peníze neposlala s tím, že jí přišla malá výplata a že to doplatí z knížky. Jenže v té době to ztrhli z našich peněz a ty nám teď chybí. Dotyčná do dnešního dne nám tu splátku nedala a odůvodnila to tím, že prostě nemá a že nám to dá příští měsíc+splátku, která poběží. Proto se ptám, jak mám postupovat, když mi ty peníze teď chybí-mám 4 malé děti a musím je zabezpečit...
Musela jsem i půjčit, abych je nějak uživila.
Můžu na ní podat exekuci, která by se jí ztrhávala z platu? Nebo musím počkat na soud? Kde mám záruku, že mi to příští měsíc iopravdu dá, jak tvrdí, když doteď mi nebyla schopna dát "tuto" splátku?
Děkuji za odpověď, snad jste tomu porozuměla...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »