pracovni cesta - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracovni cesta

martin dlabaja, 03.12.2008 17:11:51

dobry den sem zamestnanec zajima mne jetly kdyz vyrazim na pracovni cestu jestli mi zacina pracovni doba nastupem do dopravniho prostredku viz(vlak)nebo jiny dopravni prostredek cesta trva v prumeru 4hodiny ale firma mi plati az kdyz sem na stavbe.dekuju za odpoved

Re: pracovni cesta

Karel Dlouhý, 03.12.2008 20:28:54

ZP § 210

"Doba strávená na pracovní cestě nebo na cestě mimo pravidelné pracoviště jinak než plněním pracovních úkolů, která spadá do pracovní doby, se považuje za překážku v práci na straně zaměstnavatele, při které se zaměstnanci mzda nebo plat nekrátí. Jestliže však zaměstnanci v důsledku způsobu odměňování mzda nebo plat ušla, poskytne mu zaměstnavatel náhradu mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku."

Tedy např. máte pracovní dobu od 6 do 14,30 hodin. Jste vyslán na pracovní cestu, odjezd vlaku v 5 hodin, na pracoviště se dostanete a začnete pracovat v 8 hodin.
Za dobu od 5 do 6 hodin nedostanete nic, doba od 6 do 8 hodin se posuzuje jako výkon práce (jste-li odměňován měsíční mzdou, ta se nekrátí; máte-li hodinovou mzdu, tak za ty dvě hodiny dostanete náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »