Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobry den sem zamestnanec zajima mne jetly kdyz vyrazim na pracovni cestu jestli mi zacina pracovni doba nastupem do dopravniho prostredku viz(vlak)nebo jiny dopravni prostredek cesta trva v prumeru 4hodiny ale firma mi plati az kdyz sem na stavbe.dekuju za odpoved
ZP § 210
"Doba strávená na pracovní cestě nebo na cestě mimo pravidelné pracoviště jinak než plněním pracovních úkolů, která spadá do pracovní doby, se považuje za překážku v práci na straně zaměstnavatele, při které se zaměstnanci mzda nebo plat nekrátí. Jestliže však zaměstnanci v důsledku způsobu odměňování mzda nebo plat ušla, poskytne mu zaměstnavatel náhradu mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku."
Tedy např. máte pracovní dobu od 6 do 14,30 hodin. Jste vyslán na pracovní cestu, odjezd vlaku v 5 hodin, na pracoviště se dostanete a začnete pracovat v 8 hodin.
Za dobu od 5 do 6 hodin nedostanete nic, doba od 6 do 8 hodin se posuzuje jako výkon práce (jste-li odměňován měsíční mzdou, ta se nekrátí; máte-li hodinovou mzdu, tak za ty dvě hodiny dostanete náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com