pracovni smlouva - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracovní smlouva

Laděna Lurzová, 04.02.2009 09:06:13

Zdravím,mám dotaz ohledně vedlejšího pracovního poměru.Pracuji už přez 20 let u čd,loni se ČDrozdělily na dceřinné společnosti,já jsem tak přešla automaticky pod ČDCargo.Nyní ruší moje pracoviště a udělali ze mně střídače,smlouvu mám na dvě povolání ,každé je v jiné platové třídě.Nyní je situace taková že pro mně nemají dostatek práce,já mám ještě platné zkoušky z osobní přepravy,je možné mít dva vedlejší pracovní poměry bez jedboho trvalého pracovního poměru a pokud ano jak je to s socialním a zdravotním pojištěním?.Děkuji za odpověd.Lutzová

Re: pracovní smlouva

Karel Dlouhý, 04.02.2009 19:19:00

Zákoník práce již nerozlišuje hlavní pracovní poměr a vedlejší pracovní poměr.
Tedy můžete mít 2 (nebo i více) pracovních poměrů současně. Sociální a zdravotní pojištění se platí v každém samostatně.

zpětvzetí žalobního návrhu

Werner Schubert, 02.12.2008 18:07:08

Zaměstnavatel nedodržoval smlouvu o místu výkonu práce a neplatil cestovní úhrady. Po podání žaloby již poskytuje práci v místě podle pracovní smlouvy i když na menší úvazek a zbytek doplácí pro prekážku na straně zaměstnavatele. Doplatil i větší část nárokovaných cestovních náhrad. Mohu sám vzít u soudu zpět žalobu, i když po mě právní zástupce požaduje, abych podepsal nevýhodnou dohodu o urovnání sporu. Pokud vezmu žalobu zpět, kdo uhradí sloudní náklady a právní zastoupení žalované strany.

Re: zpětvzetí žalobního návrhu

Werner Schubert, 02.12.2008 18:14:45

Je prosím platný dodatek k pracovní smlouvě, který jsem v minulosti dostal od organizace bez podpisu i když jsem ho sám podepsal? Děkuji.

Re: zpětvzetí žalobního návrhu

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 09:32:16

Žalobu můžete stáhnout. Náklady si ponese každý tak, jak mu do té doby vzniknout. Jestliže je návrh smírné dohody pro Vás nepříznivý, tak ho nepodepisujte.
Dodatek bez podpisu zaměstnavatele platný není.

pracovni smlouva

nikola lancaricova, 02.12.2008 15:14:59

dobry den uz dva roky mam smlouvu na dobu urcitou ted k 30.11.2008skoncila mezi tim jsem byla na rizikovem tehotenstvim a k 10.11.2008 jsem nastoupila na materskou dovolenou pred tydnem mi zamestnavatel dal podepsat novou smlouvu na dobu neurcitou stim ze mi ji podepisou a dnes mi volal a zdelil mi ze vlastne nemusi nic ze mi normalne pp skoncil k 30.11.2008 tak co ted nerozumim tomu jestli je to mozne dekuji za odpoved

Re: pracovni smlouva

Karel Dlouhý, 02.12.2008 18:58:09

Pokud není pracovní smlouva podepsána oběma smluvními stranami (zaměstnanec a zaměstnavatel), tak není platná. Tedy v daném případě podepsala jedna strana, a než to podepsala druhá strana, tak si to rozmyslela. Tzn. pracovní poměr skončil a nový nebyl uzavřen. Na vyplácení peněžité pomoci v mateřství to nemá vliv.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »