Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jsme rozvedeni 4roky a smlouvu o vypořádání máme.Vlastníme rodinný dům,který jsme dali do prodeje realitkám.Má bývalá nechce ustoupit od vysoké ceny,kterou prosadila a za kterou dům nelze prodat.O snížení ceny nechce slyšet. Lze ji nějakým způsobem donutit ke vstřícnosti,nebo musím požádat soud o určení ceny?
Dobrý den, tak to jsme na tom podobně :-( manželka mého přítele se nechce z domu odstěhovat, ačkoli se již zavázala k zprostředkovatelské smlouvě o prodeji domu, ale nakonec si vše rozmyslela, chce vysokou částku, která vůbec domu neodpovídá, anebo možnost na vystěhování 6 měsiců, což jistě nikdo na toto nepřistoupí..zajímalo by mne, zda je v našich zákonech pomyšleno na úmyslné bránění prodeje společného majetku, úmyslné pozdržování rozdělení SJM. Existuje nějaká právní klička jak z tohoho ven? díky za radu
Z dotazu vyplývá, že máte dům v podílovém spoluvlastnictví. To lze také zrušit a vypořádat, a to buď dohodou spoluvlastníků, nebo rozhodnutím soudu. Soud také může "zařídit" prodej domu (v rámci zrušení a vypořádání spoluvlastnictví), a to zřejmě dražbou.
Dobrý den, jsme s manželem po 15letém manželství v rozvodovém řízení, sepsali jsme společně s jeho advokátkou dohodu o rozdělení majetku a tu podali na soud. Manžel mi již tři měsíce posílá jen polovinu výživného na děti s tím, že mi víc nedá. Výši výživného jsme si dohodli společně s jeho advokátkou a naši dohodu soud schválil, manžel se vzdal práva odvolání proti tomuto rozsudku. Po měsíci však začal posílat jen polovinu výživného. Po poradě s naší sociální pracovnicí jsem chtěla zajít na exekuční odd. soudu, aby mi posílaly výživné z jeho výplaty. Manžel mi však vyhrožuje, že stáhne naši dohodu, která už je u soudu a bude dělat problémy s majetkovým vyrovnáním a také přestane platit hypotéku. Nevím, jestli je ještě možné tuto dohodu od soudu stáhnout, soud proběhne neznámo kdy. Jsem zoufalá, protože nevidím východisko z této situace. Děkuji Vám předem.
Dobrý den, po 15letém manželství jsem s manželem v rozvodovém řízení. Po dohodě s jeho advokátkou jsme se dohodli, že bude platit výživné 9000,- Kč ( na obě děti 12,15 let) vzhledem k jeho příjmům (28 000,-Kč)a potřebám dětí. Platím oběma stavební spoření a pojištění se spořením ( vše bylo založeno téměř hned po jejich narození).V červenci 2008 proběhl soud ohledně dětí a výživného, soud naší dohodu o výživném schválil. Při rozsudku se manžel vzdal práva odvolání a tak rozhodnutí soudu nabylo právní moci ještě týž den. V září 2008 si však vše rozmyslel a podal na soud novou dohodu s tím , že bude platit 6500,-Kč. Okresní soud vše postoupil k soudu krajskému a ten tuto dohodu zamítnul s tím, že proti původnímu rozsudku není možné dovolání. Týden na to manžel podal návrh na snížení alimentů. Je možné, že u soudu uspěje? Již třetí měsíc mi posílá jen 6000,-Kč. Obě děti studují jazykové gymnázium, sportují a chodí na soukromé hodiny angličtiny(vše jako dříve).Předem Vám děkuji.
Dobrý den,manželka se chce rozvést.Máme společné půjčky v KB a k tomu americkou hypotéku na byt,který je v jejím vlastnictví.Ona chce platit hypotéku a já bych měl platit všechny ostatní půjčky,přitom si chce ponechat veškeré vybavení bytu nakoupené za společné peníze a já bych se měl odstěhovat do podnájmu.Je to tak správně?
Díky za rychlou odpověď
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com