Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím o radu ve věci dluhu k DPMB. V roce 2000 jsem dostala několik pokut za jízdu na černo, tento týden jsem se byla na DPMB ptát kolik jich mám a bylo mi řečeno že nějaké ano ale jsou již prodány asi od roku 2006. Rozhodně mne nikdo v posledních 4 letech o pokutách neinformoval. Znamená to tedy, že jsou pokuty promlčené? Jak postupovat, když se společnost která pokuty odkoupila za rok ozve nebo rovnou zaklepe na dveře? V případě soudu je mi to jasné, dá se odvolat, ale u exekutorů se asi nikoho nedovolám.
Na tyto pokuty se boužel již nedá domluvit s DPMB na splátkový kalendář neb již nejsou v jejich kompetenci.
Velmi děkuji za reakci Zuzana
Dobrý den,od MČ Praha 10 mě přišlo vyúčtování dlužných období nájemného od roku 1994,které vypadá takto: období-předepsáno-uhrazeno-rozdíl-penále, tedy např.01/1994-241-241-0-255,19,takto bez výpočtu z čeho bylo penále vypočítáno.Každý rok dostávám vyúčtování nájemného a služeb,ve kterém se uvádí,že je vše řádně uhrazeno a nic nedlužím.Reagoval jsem tak,že jsem uhradil penále za poslední 3 roky,což dělalo asi 1000,- Kč a reagoval písemně,v dopise jsem žádal o výpočet toho jak došli k celkové částce penále,které činí 18000,- Kč.Uhradil jsem MČ Praha 10 nájemné cca za 6 měsíců dopředu,tedy do konce roku a v jejich vyúčtování jsem veden jako dlužník nejen penále,ale i nájemného zatím za měsíce 08,09/2008 dál není nic uvedeno ani předpis ani úhrady. Na mé připomínky reagují pouze tím,že mi pošlou zpět jen vyúčtování ve stejném znění s výhružkou soudem a exekucí.Jsem povinen uhradit penále za 14 let i když roky před tím jejich vyúčtování vykazovalo,že mám vše v pořádku.Děkuji Licek Jan
Dobrý den,moje kolegyně v prosinci r.1994 uzavřela leasingovou smlouvu,asi po roce se dostala do problémů se splácením,v r.2003 byla kontaktována firmou a ona písemně svůj dluh uznala.V té době byl již ale dluh promlčen.Společnost je nyní v úpadku,ona dostala soudní platební rozkaz.Je možno podat proti tomu odpor,s tím že uznání dluhu bylo v době kdy už byl případ promlčen?Děkuji za informaci.
Dobrý den,obdržel jsem od agentury Intrum Justicia dopis s žádostí o zaplacení závazku vůči firmě T-Mobile za vyúčtování služeb z roku 2001.Do této doby mě ohledně tohoto dluhu nikdo nekontaktoval ani písemně, ani telefonicky.Jsem povinen tuto pohledávku po sedmi letech uhradit?Děkuji Vosyka
Dobrý večer,
obecná promlčecí doba je podle občanského zákona tříletá. V tomto případě je dluh promlčen. ALe pozor, T-mobile pravděpodobně na Vás podá návrh na vydání platebního rozkazu a soud jistě v plném rozsahu návrhu vyhoví a výdá platební rozkaz. Po doručení stačí do 15cti dnů od doručení vznést odpor proti plat.rozk. a namítat, že je již závazek promlčen. Pokud tak učiníte, soud nebude moci společnosti T-moble peněžité plnění přiznat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com