prepis pronajmu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prepis pronajmu

Michaela Papova, 30.11.2008 09:45:10

Dobry den.
Chci se zeptat,jak se da prepsat pronajem bytu na druhou osobu,ktera tam take bydli a rovnym dilem plati najem?Byt je totiz psan na meho pritele,ale kauci,splatku realitni kancelari a prvni najem jsem platila ja.Slo jen o to,ze jsem ten den nemela cas jit podepsat smlouvu a tak jsem tam poslala pritele,ktery je ted veden jako pronajimatel a ja pouze jako osoba,ktera zde s nim bydli a ted nevim,jak ho vystehovat z bytu,protoze se ohani timto papirem.Je nutna pouze dohoda s druhym pronajimatelem?Nebo se muzu pouze dohodnout s majitelem bytu?
Dekuji Papova

Re: prepis pronajmu

Mgr. Oldřich Topka, 18.12.2008 11:14:59

Dobrý den, dotaz je velmi nejasný, uvádíte, že přítel je pronajímatel, což je ovšem nesmysl, protože pokud máte byt v nájmu, pak je nájemcem. Jestliže ve smlouvě figuruje jako nájemce on, pak pronajímatel s ním musí ukončit nájemní vztah a dát byt do nájmu Vám. Nebo vydat dodatek ke smlouvě, kde budete uvedena jako další nájemce. Vy pronajímatel nejste, takže vystěhování přítele z bytu není ve Vaší kompetenci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »