Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.,chtěla bych se Vás zeptat.:Jsem v nemocenském stavu,byl mi ukončen pracovní poměr k 31.12.ještě pokračuji v nemocenském stavu,nevím jestli se mám hlásit nyní na UP,nebo až po ukončení nemocenského stavu,pokud se mi nepodaří nalést ,jiné zaměstnání?Kdo mi ted hradí nemocenskou?děkuji Lenka
Dobrý den, prac. neschopnost pokračuje, tedy až do ukončení budete dostávat nem. dávky, až potom půjdete do jiného zaměstnání nebo na Úřad práce.
Dávky, na které vznikl nárok před 1. lednem 2009 a tento nárok trvá po 31. prosinci 2008 , vyplácí po 31. prosinci 2008 po dobu nejvýše 1 roku ten, kdo byl příslušný k výplatě těchto dávek ke dni 31. prosince 2008 . - tedy nenmocenskou hradí stát, ale Vám ji ještě bude vyplácet jako dosud bývalý zaměstnavatel.
Dobry den chtěla jsem se zeptat moji rodiče nejsou sezdani a otec před lety žadal jako praci peče o blízkou osobu(meho stryce na invalidnim vozíku,bratr me matky) prace mu byla tedy dana i když věděli že neni nijak přibuzny protože nejsou s matkou sezdani.Ted tatinek žadal o duchod a nebyl mu dan stím že mu chyběji ty leta o které se staral o stryce protože nebyl nijak přibuzny.je možné stím neco udělat nebo byla by šance žalovat ty lidi kteří věděli že se mu to nebudé započitavat do duchodu a přesto mu to daly a nic mu neřekly?Děkuji
Chtěl bych se zeptat, zda může ostraha bez přítomnosti našeho nadřízeného dávat dýchat zaměstnancům při vstupu do zaměstnání. Děkuji
§104/4 písm. i) ZP: "Zaměstnanec je povinen podrobit se na pokyn oprávněného vedoucího zaměstnance písemně určeného zaměstnavatelem zjištění, zda není pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.". Není jasně dáno, že by musel být osobně přítomen při dechové zkoušce. To by vedoucí pracovníci po ránu nedělali nic jiného než stáli na vrátnici a "dohlíželi" na průběh zkoušek. V provozech, kde je kontrola každodenní, je to nesmyslná představa.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com