PROSÍM O INFORMACI - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz

Kateřina Budinská, 02.12.2008 01:08:57

Dobrý den, mám dotaz. Ke dni 12.11.2008 jsem dostala výpověď dohodou,kde se jednalo o firmu,ketrá na mě nátlakem tlačila,ať to podepíšu,jinak dostanu výpověď §53 s tím,že it o za co mě vyhodili použijí jako zpronevěru firmy. Jednalo se o chybu,která nebyla úmyslná a v číslech by to bylo cca 1.000.-kč +- . V tomto případě 2 dny na to jsem se dozvěděla,že mé kolegyně dostaly jen pokutu.Moje výpověď byla neoprávněná,jsem si toho vědoma.Když jsem chtěla odejít,že výpověď donesu podepsanou druhý den,nechtěli mě pustit.Je možný s tím teď něco udělat? Prosím pomozte mi,nejsem jediná komu se toto stalo a stane..tato firma nejedná zákonně!Děkuji

Re: dotaz

Karel Dlouhý, 02.12.2008 19:29:30

Dostala jste výpověď nebo jste podepsala dohodu? "Výpověď dohodou" je nesmysl - přečtěte si odpovědi na starší dotazy.
Pokud Vás nutili násilím, proč jste to neoznámila na polici a nepodala trestní oznámení (§ 235 Vydírání
"Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.")

§ 72 zák. práce:
"Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním."

Problém je, jak to prokážete. Neměla jste nic podepisovat, když jste nechtěla skončit pracovní poměr.
Můžete dát podnět na inspekci práce, ale to nevyřeší Váš problém.

výpověd 5

Martina Nagrová, 30.11.2008 20:19:12

Mám dotaz v roce 2009 bych měla obdržet výpověd po 16letech své práce v státnim podniku,jsem samoživitelka s 11 letým synem.Vztahuje se namě nějaká ochrana ze zákona,děkuji.

Re: výpověd 5

Karel Dlouhý, 02.12.2008 19:14:51

Žádná ochrana ze zákona není.

PROSÍM O INFORMACI

radka cavicova, 28.11.2008 10:39:22

DOBRÝ DEN.MŮŽETE MI ZDĚLIT JESTLI OD ROKU 2009 BUDE VÝPOVĚDNÍ LHŮTA JEN JEDEN MĚSÍC?NEBO PLATÍ STÁLE DVA MĚSÍCE.DĚKUJI

Re: PROSÍM O INFORMACI

Karel Dlouhý, 28.11.2008 18:41:23

Zatím žádná změna schválena nebyla, takže přinejmenším v první polovině roku 2009 bude platit dosavadní zákoník práce - výpovědní lhůta 2 měsíce.

Re: PROSÍM O INFORMACI

radka cavicova, 28.11.2008 22:44:28

DĚKUJI ZA ODPOVĚD.ČAVICOVÁ

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »