Problém se sousedem - bowling, zahrádka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

soustavné vytápění vodou

Vladimír Kolář, 20.01.2009 15:26:10

Prosím Vás bydlím v bytě v osobním vlastnictví, tak jako všichni v domě. Soused nade mnou (vlastník bytu) pronajal byt několika Indům, kteří hovoří jen anglicky. Již asi půl roku v nepravidelných intervalech prosakuje stropem voda. Když jsem se chtěl domluvit s nájemníky, tak nerozumí, a majitel na telefonické volání reaguje s tím, že se na to přijde podívat, někdy řekne, že to už spravil a situace se neustále opakuje. Chtěl jsem podat stížnost na souseda na obecní úřad (přestupkový odbor), ale nepochodil jsem, protože tam přítomná magistra mi sdělila, že tyto přestupky neřeší, protože to není v obecním domě a navíc, že tam chybí úmysl mne poškodit. Je možná nějaká cesta, nebo musím jen čekat a nechat si téci vodu na hlavu. (už se mi loupe barva ze stropu. Děkuji Vám předem za pomoc. Vladimír Kolář

Re: soustavné vytápění vodou

Mgr. Oldřich Topka, 13.02.2009 14:22:01

Dobrý den, pokud není dohoda možná, pak se musíte obrátit na soud se žalobou na to, aby se vlastník bytu nad Vámi zdržel nepřiměřených zásahů do Vašich vlastnických práv. Pokuste se ještě opakovaně vyzvat vlastníka k nápravě s tím, že jinak se budete bránit soudně.
Kromě toho by se dala zvážit také žaloba o náhradu škody, jestli Vám nějaká v důsledku prosakování vody již vznikla.

Problém se sousedem - bowling, zahrádka

Tomas, 26.11.2008 14:27:05

Dobrý den,

prosím o radu. Soused si postavil jednopatrovou budovu s bowlingem a na zbývající části pozemku si otevřel zahrádku. Vše v těsném sousedství našeho rodinného domu. Ze zahrádky a z budovy bowlingu lze slyšet hlavně v létě obtěžující hluk, hlasitou hudbu, třeba i 4 hodin do rána. Hosté na zahrádce kouří, nahlas si povídají a ruší noční klid a soukromí. Policie nepomohla, není to prý v její kompetenci. KHS u nás byla 1x v srpnu a provedla měření. Bohužel, zrovna tam byl klid. Soused nechce o hlukové izolaci bowlingu, ani o zrušení zahrádky vůbec slyšet. Prý je to jeho věc. Potřebuje povolení od nás k otevření zahrádky? Co lze jiného dělat? Předem děkuji za odpověď

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »