Povinosti zamestnance - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Povinosti zamestnance

iveta borlova, 26.11.2008 12:14:12

Dobry den,
jsem OSVC, provozuji obchod. Mam zamestnankyni v PN, ktera podala vypoved a bezi ji VL. Behem sve nemoci mi odmitla sdelit, kdy ma kontrolu u lekare. Je toto jeji povinnosti? Situace mezi nami je vyhrocena, odmitla provest soupis zbozi v prodejne, kdyz jsem trvala na tom, ze ho provede. Sdelila mi, ze "konci". Ja nesouhlasila s tim, ze ji bezi vypovedni lhuta, protoze ji vzhledem k provozu nemuzu uvolnit ihned. Druhy den donesla neschopenku. Nasledne zaslala vypoved. Po celou dobu je v PN a predpokladam, ze bude marodit do konce VL. V den, kdy nastoupila PN jsem provedla sama inventuru a zjistila schodek ve vysi 5000 Kc. Bohuzel jsme nikdy neprovedly predavaci inventuru, v obchode jsme prodavaly obe, ale ma podepsanou hmotnou odpovednost. Mohu na ni skodu pozadovat? Dekuji predem

Re: Povinosti zamestnance

Karel Dlouhý, 26.11.2008 21:35:34

Není povinna sdělit, kdy má kontrolu u lékaře.
Škodu požadovat můžete, ale je otázkou, zda její výši dostatečně prokážete.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »