Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Poskytl jsem exkamarádovi ručení za úvěr, splatný do 31.12.1995. Nezaplatil. Banka oslovila mne jako ručitele. Zaplatil jsem v únoru 1996. Oslovil jsem exkamaráda se žádostí o náhradu škody a dozvědel jsem se:
1) Firma je v konkurzu, teď nemuže nic dělat. V roce 2005 byl konkurz zrušený pro nedostatek majetku.
2) Na ruční mi oznámil - ručení bylo podepsané o týden dříve než úvěr. To znamená že si ručil za neexistující závazek a je to Tvoje chyba, že si zaplatil, ručení bylo neplatné. Má pravdu?
3) Když jsem začal náhradu škody vymáhat v roce 2005 přes soud, vysmál se mi s tím, že sice v úvěrové smlouvě byla promlčecí doba 10 let, ale ta se nevztahuje na tento závazek z plnení ručitelského závazku a proto vznese námitku promlčení. Je to tak, má pravdu?
Umí mi někdo odpovědet na moje otázky?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com