Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
vzhledem k situaci, která díky ekonomické krizi nastala se rozhodl můj zaměstnavatel snižovat stavy zaměstnanců. Zaměstnavatel nabídl ukončit PP ke konci měsíce s 3 měsíčním odstupným. Chci se zeptat. Pokud bych podepsal výpověď z nadbytečnosti a následně, po již podepsané výpovědi, v ochranné lhůtě nastoupil na nemocenskou, bylo by odstupné vyplaceno následující měsíc v termínu pro výplatu mzdy nebo až po ukončení nemocenské?
Děkuji
Pochopil jsem, že podepíšete dohodu o skončení prac. poměru - že nepůjde o výpověď.
Odstupné by mělo být vyplaceno v termínu pro výplatu mzdy.
V podstatě ano. Mělo by jít o dohodu s dodatkem, že zaměstnaci bude vyplaceno odstupné za 3 měsíce.
Děkuji
Dobrý den,
ještě mám jeden dotaz. Pracovní neschopnost je dle ZP vyplácena zaměstnavatelem a ten její proplacení následně uplatňuje po státu. Pokud se zaměstnavatel dostane do úpadku a není schopen platit pracovní neschopnost zaměstnance, kým je tato pracovní neschopnost vyplácena, popřípadě na jaké úřady je možno se v této situaci obrátit.
Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com