Podpora v ochranné lhůtě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Podpora v ochranné lhůtě

Jana Kadlecová, 25.11.2008 10:11:03

Dobrý den, dostala jsem výpověd ve zkušební době, třetí den po obdržení výpovědi mi onemocněla dcerka.V bývalé práci mi odmítli podporu při ošetřování člena rodiny s tím, že od letošního roku nenáleží jeho vyplácení z ochranné lhůty.Mají pravdu?Moc Vám děkuji za zodpovězení mé otázky.Kadlecová

Re: Podpora v ochranné lhůtě

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 13:38:28

Dobrý den, §42 zák.54/1956 Sb., o nemocenském pojištění zaměstnanců: " Dávky nemocenského pojištění náleží, jestliže se podmínky rozhodné pro jejich přiznání splnily v době pojištění podle tohoto zákona nebo sice po skončení pojištění, avšak ještě během doby, po kterou zaměstnanec pobírá nemocenské, podporu při ošetřování člena rodiny nebo peněžitou pomoc v mateřství, anebo jestliže se splnily v ochranné lhůtě. Podpora při ošetřování člena rodiny však z ochranné lhůty nenáleží.". Takže postup zaměstnavatele byl správný.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »