vlastnictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vlastnictví

lenka Marečková, 25.11.2008 09:05:14

dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda když můj bratr dostal darem od babičky podíl na baráku, tím pádem to není společné jmění manželů, zda má jeho manželka stejná práva, ke vstupu na pozemek a do nemovitosti, nebo musí chodit poze s ním.Stalo se nám totiž že přišla sama aniž by dala vědět, a na zahradě kde není vidět sbírala ořechya proto jsem po té co jsem nikoho neviděla pustila psi, kteří jí neznají a oni ji pokousali.Na policii tvrdí že je to z nedbalosti, že ona patří k manželovi a je proti mě vedeno trestní stíhání, a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsem ze zákona povinna mít na soukromém pozemku, kde mám trvalé bydlištěmít psi na vodítku a zkošíkem, podotýkám, že bratr má trvalé bydliště jinde. Děkuji za brzkou odpověď

Re: vlastnictví

Mgr. Oldřich Topka, 28.11.2008 15:44:16

Dobrý den, co je darováno, není v SJM. Vlastníkem podílu je pouze bratr, manželka nikoliv. Teď však záleží na policii, jak celý incident vyhodnotí.
Pokud máte pozemek oplocený a psi nemohou pronikat mimo něj, pak nikde není stanoveno, že by na pozemku museli být přivázaní a ještě k tomu s náhubkem. To by pak na zahradách nemohli pobíhat vůbec žádní psi.

Re: vlastnictví

lenka Marečková, 01.12.2008 10:56:41

děkuji za odpověď, a ještě, jak je to tedy z právy manželky, má bez něj volný přístup?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »