Přepis bytu v OV - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Přepis bytu v OV

Frantisek Svoboda, 24.11.2008 15:17:35

Prosím o radu. Koupil jsem byt v OV. Prodávající byl pod správou družstva. V domě je 250 bytů kde je i zřízeno SVJ. Družstvo požadovalo přepsání na nového vlastníka a ještě poplatek 559,-KC. Po cca 5 měsících mě oznámilo SVJ, že družstvo nemělo právo chtít po mě žádné peníze za přepis, když se jedná o byt v OV a nejsem žádný člen tohoto družstva. Nyní jsem tedy pod správou družstva a nevím zda mám právo přejít pod správu SVJ a zda družstvo pokud toto povolí může opět požadovat poplatky za změnu správce. Děkuji

Re: Přepis bytu v OV

Mgr. Oldřich Topka, 28.11.2008 15:18:19

K tomu je nutné znát stanovy družstva i SVJ, z dotazu to nevyplývá. Jestliže je byt ve vlastnictví, pak může být družstvo pouze správcem domu a společných prostor (není-li sjednáno, že budete členem, což není). Jste vlastník bytu a spoluvlastník částí domu, žádné družstvo nad Vámi žádnou správu nemá, není tedy zřejmé, co tím vůbec myslíte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »