Pov.ruč. - zrušení smlouvy a řešení nedoplatku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pov.ruč. - zrušení smlouvy a řešení nedoplatku

martin v., 21.11.2008 13:23:27

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu v následujícím problému:
dne 24.9.2008 jsem zakoupil automobil, z důvodu převozu po rebulice jsem jej musel pojistit. Avšak v dané lokalitě mi nebyla žádná společnost schopna vypočítat pojištění nižší než cca 7900 Kč. Bylo mi sděleno, že pojistku mohu okamžitě vypovědět a budu platit pouze adekvótní část pojištění. Pojištění u ČSOB vypršelo dne 6.10.2008. Od 7.10.2008 jsem měl automobil pojištěný od jiné společnosti za 4600Kč. Nyní po mě ČSOB vyžaduje pojistné ve výši jednoho měsíce - října + několik dní v září. Žádal jsem je o přepočítání, ale bylo mi sděleno telefonicky, že musím zaplatit celou částku.
Ptám se proto, zda-li na to má pojišťovna nárok? Kdybych věděl, že budu muset platit za celý měsíc, pojistil bych se později. Ale proč bych měl platit za dobu, kdy jsem u nich již pojištěn nebyl?
Následně se ptám, je vůbec možné, abych za 1 automobil platil pojistné 2* lhůta 7.-31.10.2008 se kryje.

Prosím o vyjádření.

Děkuji Vám.

Re: Pov.ruč. - zrušení smlouvy a řešení nedoplatku

Mgr. Oldřich Topka, 24.11.2008 10:32:09

Dobrý den, něco jiného je ústní vyjádření nějakého zaměstnance pojišťovny a to, jaké skutečně jsou pojistné podmínky. Uzavřením pojistky není jen uzavřením pojistné smlouvy, ale znamená i to, že pojištěný souhlasí s všeobecnými pojišťovacími podmínkami pojišťovny. Z těch pak právě vyplývá postup v různých situacích, a protože drtivá většina lidí je nikdy nečte, dochází pak k nemilým překvapením ohledně požadavků pojišťovny. Vaši smlouvu neznám, ani podmínky ČSOB zde nezkoumáme, proto Vám doporučuji kontaktovat reklamační nebo přímo právní oddělení pojišťovny a dožadovat se stanoviska k celé věci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »