Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý večer, od zaměstnavatele jsem dostal skončení pracovního poměru dohodou.S tím já nesouhlasím tak jsem to dal vědět zaměstnavateli písemně.Chci se zeptat, když pracovní poměr stále trvá a pokud se tento spor prodlouží na delší dobu mám nějakou záruku, že mi i nadále bude vyplácet plat?V případě, že ne mám nárok na nějakou podporu, než se spor vyřeší?Děkuji za odpověď
Dobrý den, PP trvá, dohoda o skončení PP uzavřena nebyla. Takže byste měl dál konat práci a zaměstnavatel ji musí zaplatit. Anebo Vám může dát výpověď, k tomu Váš souhlas nepotřebuje. Do doby než je vyřešen spor o neplatnosti skončení PP, plyne zaměstnanci, který trvá na dalším zaměstnávání, náhrada mzdy (platu), ale zaměstnavatelé ji někdy odmítají vyplácet. Pak se ovšem musí dlužné náhrady mzdy vymáhat dalším soudem.
Takže nakonec mám pravdu?Do soudního ukončení tohoto případu může uplynout doba 2-3 měsíce i více a po tuto dobu mne pracovní úřad nezaregistruje takže nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti od jiného institutu peníze též nedostanu takže jsem nucen podepsat původní výpověď bez udání důvodu.Nemohu čekat bez finančních prostředků na vyřešení soudního sporu.
Zaměstnavatel byl seznamen s mým nesouhlasem ke skončení pracovního poměru.Nesouhlasil jsem jelikož mam právo na odstupné a on je ze zákona povinen mi jej vyplatit ale vyplacení odmíta,jelikož se zrušila jeho čast vykonávání práce v místě mého bydliště naízí mi a nebo spíše vyhrožuje že mi odstupné nedá a přikazuje mi dojíždět do jeho místa k pokračování výkonu práce což je od mého místa bydliště vzdaleno 80km tam i zpět a vyhrožuje že mi dá tu nejhorší možnou práci a sebere mi všechny výhody jaké může abych měl nejnižši platové podmínky,zkrátka že uděla vše proto aby mi odstupné vyplácet nemusel.Jak se v tomto případě mohu bránit? Děkuji za odpověd
Ještě bych chtěl dodat že mi vyhrožuje že pokud se do jeho zaměstnání k výkonu práce dostavovat nebudu bude mi psát absenci.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com