Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,manžel před manželstvím měl rozestavěný dům,ten jsme společně dostavěli,ale dům je na katastru ve vlastnictví manžela.Manžel má dítě z 1.manželství,já 2 děti z 1.manželství, spolu 1 dítě.V případě manželovy smrti - kdo a jak bude dědit?
Dědí manželka po smrti manželka automaticky a jakou část?
Děkuji za radu.
Dobrý den,
prosila bych vás o radu v případě mojí maminky.Otec s matkou se rozvedli už před více než 8 lety, otec podnikal a během trvání manželství došlo k rozdělení majetku na podíloví vlastnictví.Moji rodiče, po rozvodo spolu dál žili. Můj otec má z podnikání dluhy a je momentálně v důchodu. Maminka také. Otec je těžce nemocen - rakovina. Pokud by došlo znovu ke svadbě dostávala by maminka vdovský důchod nebo by tento byl součástí pozůstalosti a exekutor by ji ho mohl zabavit? Jako děti(ja a můj bratr) se můžeme vzdát dědictví abychom nemuseli dál dluhy splácet,ale pokud by došlo znovu ke sňatku s předmanželskou smlouvou jak by na tom byla maminka?Jde mi o její zabezpečení po otcově smrti.(Je opravdu velice nemocen)
Dškuji za odpověď Renata Schroeterova
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com