závažná objednavka - nejiste jednani - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

závažná objednavka - nejiste jednani

daniel bultas, 19.11.2008 16:35:30

zdravim,

prosim vas o nazor, nejlepe o radu jak se v takovych pripadech chovat.

Chtel jsem jet na zajezd se spolecnosti worldtravel.cz . Vybral jsem si zajezd a pote jsem konktaktoval hotlinku pro rezervaci. Nasledne jsem dostal pokyny pro vyplneni teto smlouvy:

http://www.worldtravel.cz/?action=popup&objForm=1

jinak ze pry, zajez ihned vyprodaji atd. ok..tedy vyplnil jsem zajez pro 16lidi na sebe (udal jsem vsechny udaje krome cila pasu)

nasledne jsem dostal zalohovou fakturu.

Chci se zeptat jestli je smlouva platna (nebyl potreba podpis) a jsem nucen k jeji zaplaceni.

Ptam se proto, protoze domluva pres telefon s operatorkoou mela jine podminky a cekal jsem naprosto jiny pristup (splatnost faktury atd.) a hlavne nejhorsi je to, ze nemam v ruce zadnou smlouvu nic. jen mi zaslali fakturu. kdyby krachli tak s tim mam jen opletacky. Proto vas prosim aby vy znalejsi prav na to mrkli a napsali nazor. Tento system zavazne objednavky jsem nikde nevidel.VzdyJeTreba min.podepsat
dekuji

Re: závažná objednavka - nejiste jednani

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.11.2008 16:44:26

Dobrý den,
tento formulář není možné považovat za cestovní smlouvu jako takovou - navíc je tam výslovně uvedeno, že se jedná "pouze" o přihlášku. Vlastní cestovní smlouva musí být písemná a musí obsahovat náležitosti uvedené § 852b občanského zákoníku. CK požaduje platbu předem zřejmě z toho důvodu, že tuto službu poskytuje takto on-line. Na Vašem místě bych se pokusila zjistit, zda nemá tato CK "kamennou" pobočku a smlouvu uzavřela a zaplatila na místě, příp. se pokuste získat doporučení od známých. Jinak ale vyplnění takového formuláře Vás k ničemu nezavazuje a pokud se rozhodnete k tomu jejich služeb nevyužít, nic neplaťte a zašlete jim jen oznámení o tom, že služeb nevyužijete.

Re: závažná objednavka - nejiste jednani

daniel bultas, 19.11.2008 17:23:37

moc Vam dekuji za vas verdikt. Majitel CK my vyhrozoval, ze pri nezaplaceni "to ze me vysoudi" proste jednani na urovni. Tak jen doufam, ze tam nema skrytou nejakou klicku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »