podpora v nezaměstnanosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podpora v nezaměstnanosti

Ladislav Kremlička, 19.11.2008 14:01:59

Dobrý den,
pročítal jsem si hodně článků o podpoře v nezaměstnanosti. U hodně takovýhto článků jsem našel text:
Do předchozího zaměstnání se započítává i náhradní doba zaměstnání, tj. doba:
soustavné přípravy na budoucí povolání (max. v délce 6 měsíců).
Zajímalo by mě k jakému datu se to bere? Přesněji když mám vyuční list od roku 2003 do roku 2006 (přesné ukončení 22.června 2006)-jestli když by jsem nyní odpracoval 6 měsíců a zažádal (od 1.června 2009) o podporu jestli by jsem na ni měl právo? Vpodstatě mi jde o to jaké datum soustavné přípravy na budoucí povolání se počítá při žádosti o podporu? Jestli datum ukončení studia (22.června 2006) tedy by jsem nyní při odpracování 6 měsíců splnil podmínku na pobírání podpory . Nebo jestli se bere v úvahu jiné datum ze studia a v tom případě by jsem podmínku už nesplnil?
Děkuji za odpovědi.

Re: podpora v nezaměstnanosti

Mgr. Oldřich Topka, 21.11.2008 14:05:53

Dobrý den, podmínkou je mít odpracováno v posledních 3 letech před zařazením do evidence ÚP alespoň 12 měsíců, přičemž do této doby se počítají i náhradní doby. Takže pokud doba studia (jako náhradní doba) spadá do těchto 3 let, pak se z ní započítá příslušný počet měsíců.
To však pro Vás nebude podstatné, protože od 1. ledna 2009 na základě zákona č. 382/2008 Sb, o změně zákona o zaměstnanosti (č. 435/2004 Sb.), již nebude doba studia považována za náhradní dobu a tudíž se do doby potřebných 12 měsíců nebude zahrnovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »