Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
již před rokem a půl jsem zakoupil motocykl,na kterém jsem se ale při převozu vyboural a do nedávna byl nepojízdný. Bohužel mě nenapadlo ho v takovém stavu ani pojistit ani přehlásit,ikdyž bývalí majitel si ho již odhlásil a byl v polopřevodu.Před 3 měsíci jsem ho doopravil a nechal ho pojistit a tento týden jsem ho chtěl přihlásit na sebe.Byl jsem se infomovat co na to potřebuji a kromě všech rad mi bylo řečeno,že si mám připravit peníze na případnou pokutu až 20000,kterou jistě dostanu a kterou jakožto student nemohu okamžitě zaplatit.Rád bych vás požádal o radu,kamarád mi poradil že pokud byl motocykl odstaven mimo pozemni komunikaci a dosvětčí mi to 2 lidé měl bych stímto vysvětlením předstoupit před přestupkovou komisi,která to bude jistě řešit.
Předem díky za odpověd L.Šnajdr
Dobrý den, každé vysvětlení, které povede k objasnění toho, proč jste motocykl nepojistil, bude dobré. Ovšem povinnost hlásit změny v evidenci vozidel nebo deponovat SPZ nepojízdného (a nepojištěného) motocyklu, jste měl a nesplnil. Tento správní přestupek ovšem nebude řešit přestupková komise, ale přímo oddělení evidence vozidel na městském úřadu. V průběhu řízení o přestupku budete mít možnost se k věci vyjádřit, navrhnout důkazy atd. Proti rozhodnutí o přestupku se pak můžete odvolat. Domnívám se však, že Vám pokutu v plné výši neuloží.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com