Nové nájemní smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nové nájemní smlouvy

Jan Ertl, 19.11.2008 12:39:01

Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu.Nedávno jsem se stal majitelem několika nemovitostí, tyto nemovitosti jsem získal jako dědictví po mých rodičích.Jednou z nemovitostí je činžovní dům v praze.Nájemníci v tomto domě mají byty v pronájmu,nájemní smlouvy jsou uzavřené s mojí již nežijící maminkou.Já jako dědic musím tedy napsat smlouvy nové? mohu i v těchto smlouvách upravit výši nájemného?Jedná se o dům s regulovaným nájemným.V tomto domě jsou i dvě nebytové jednotky,kterých se můj dotaz týká také.Děkuji mnohokrát za odpověď, Ertl Jan

Re: Nové nájemní smlouvy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.11.2008 16:01:59

Dobrý den,
v takovém případě jste jako nový vlastník vstoupil do stávajícího nájemního vztahu namísto maminky. Ujednání ve smlouvách tak není možné měnit. Co se týče zvýšení nájmu, to je možné pouze v souladu se zákonem o jednostranném zvyšování nájemného, které je možné provádět pouze jedenkrát ročně a pouze za podmínek stanovených tímto zákonem.

Jan Ertl, 19.11.2008 16:46:40

Děkuji mnohokrát, jestli tomu tedy dobře rozumím, není nutné opisovat stávající smlouvy z důvodu změny jména pronajímatele?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.11.2008 16:57:28

Nutné to není - obvykle to noví vlastníci řeší tím, že písemně uvědomí nájemce o změně vlastníka a přechodu práv ze smlouvy, příp. s nimi uzavřou dodatek ke stávající smlouvě, který řeší jen označení pronajímatele. Povinnost to však není, protože na místo pronajímatele vstupujete ze zákona a tudíž k tomu není nutný žádný právní úkon.

Jan Ertl, 19.11.2008 17:11:07

Děkuji pěkně za info

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »