Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, jsem ve výpovědní lhůtě a stal se mi pracovní úraz. Zajímalo by mě, jak to bude s výpovědí, zda mi skončí 31.12.2008 nebo až po skončení nemocenské z důvodu prac.úrazu.
A ještě jeden dotaz. Kdyby zaměstnavatel mi výpověď stáhl, zda budu pokračovat v práci dle původní prac.smlouvy nebo zaměstnavatel se mnou uzavře novou pracovní smlouvu a jak by to bylo s případným odstupným. Pracovní poměr končí dle výpovědi 31.12.2008. Jak by to bylo, kdyby výpověď stáhl zaměstnavatel ještě v prosinci 2008 anebo v lednu 2009? Děkuji
ZP §53 (2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby (tj. doby pracovní neschopnosti) tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
tedy odpověď na první dotaz - ani jedna z Vámi uvedených možností.
K druhému dotazu - podle původní prac. smlouvy. Pokud již by výpovědní doba uplynula, tak by nejspíš výpověď nemohl vzít zpět a uzavřel by se nový prac. poměr. Vyplacené odstupné byste musela vrátit.
Dobrý den. Manželka byla po pracovním úrazu na operaci ruky, nyní je na nemocenské. Je jisté, že zaměstnavatel ji nemůže na doporučení lékaře po nemocenské dát práci lehčí. Ta u nich prostě není možná, takže bude muset odejít.Prosím o zodpovězení tří otázek. 1.Může dát manželka s předstihem sama výpověď dohodou, když se jí rýsuje zajímavá nabídka a je ještě na nemocenské? 2.Končí zaměstnavateli povinnost doplácet do průměru,ohledně pracovního úrazu tím, že dá zaměstnanec výpověď sám?.3.V případě, že si zaměstnanec najde lépe placenou práci, znamená to, že předchozí zaměstnavatel již nemá vůči němu v souvislosti s prac. úrazem žádné závazky? Děkuji
Dobrý den, výpověď dohodou je naprostý nesmysl, to je tu popisováno neustále dokola. Výpověď nebo návrh dohody na rozvázání PP (což jsou dva zcela odlišné způsoby skončení PP) může dát kdy chce, i na nemocenské, nedostane ovšem žádné odstupné.
Pokud odejde sama dobrovolně bez toho, že by bylo patrné skončení PP ze zdravotních důvodů anebo bude dosahovat vyššího příjmu, pak ji náhrada vyplácena nebude.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com