Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, můj klient mne poždádal o dovoz automobilu ze zahraničí. Sepsali jsme smlouvu, ve které se mimo jiné zavazuji, že vozidlo nebude po "totální havárii". Byl napsán stav kilometrů, výbava atd... Klient mi zaplatil zálohu ve výši 50 000,- Kč. Zálohu jsem povinen vrátit v případě, že vozidlo nebude splňovat podmínky ve smlouvě. Vozidlo podmínky splňuje, ale klient chce odstoupit od smlouvy, že se mu vozidlo nelíbí (blíže necharakterizoval). Zajímá mne, jak mám postupovat, tedy pokud by to mělo dojít až k soudu, jestli mi bude vozdilo obstaveno po dobu řízení nebo jestli prostě jednoduše klient nedodržel smlouvu, peníze si mohu nechat a auto prodat někomu jinému. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prodávala jsem byt v OV kupec složil zálohu realitce a podepsal smlouvu o smlouvě budoucí, vystěhovala jsem se z bytu platila nájem v pronájmu i prodávaném bytu a kupec nakonec nepodepsal smlouvu kupní má mi vyplatit smluvní pokutu 100 000,- odmítá však že by smlouva kupní nebyla podepsána jeho vinou i když to mohu doložit, tímto jeho konáním jsem se dostala do vážných finnačních potíží, na advokáta nemám a chci podat želobu pro nedodržení smlouvy a ušlý zisk, mužete i poradit jaké náležitosti má žaloba mít. děkuji
Dobrý den, §42 občanského soudního řádu: Pokud zákon pro podání určitého druhu nevyžaduje další náležitosti, musí být z podání patrno, kterému soudu je určeno, kdo je činí, které věci se týká a co sleduje, a musí být podepsáno a datováno.... Podání v listinné podobě je třeba předložit s potřebným počtem stejnopisů a s přílohami tak, aby jeden stejnopis zůstal u soudu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis, jestliže je to třeba." Kromě toho je důležité i vylíčení rozhodných skutečností, navržení důkazů na podporu Vašich tvrzení a přiložení potřebných listin (např. smlouvy).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com