Kouř od sousedů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kouř od sousedů

Ondřej Procházka, 18.11.2008 17:38:54

Dobrý den,
mám problém se sousedy,kteří mě a mou rodiny obtěžují neustálím smradlavím kouřem na pavlači našeho domu.Už jsem to asi 3krát řešil u nich,ale žádná změna se
nekonala.Prý topí dřevem,ale to není pravda.Někdy ten zápach je tak intenzivní,že mě bolí hlava!!
To že bydlíme v "Historickém jádru" Olomouce a že jsou nějaké limity na splodiny to asi nevědí.Začala topná sezóna a my nemůžeme ani pověsit prádlo a ani posedět na pavlači.Máme okna i dveře do bytu bohužel do uzavřené pavlače,kde jsou dokola vysoké domy.
Kouř se drží na naší pavlači.Prosím poraďte co mám dělat a kde podat a jakou formou stížnost aby se tím někdo zabýval.Je to hrůza.
Moc děkuji.
Ondřej Procházka s rodinou!

Re: Kouř od sousedů

Mgr. Oldřich Topka, 25.11.2008 09:17:19

Dobrý den, pokud jde o kouř, kontaktujte odbor životního prostředí na městském úřadu, který řeší malé zdroje znečištění (Česká inspekce životního prostředí pak řeší závažnější případy).
Kromě toho se lze domáhat žalobou dodržení povinností stanovených v §127 obč. zák., který vlastníkům ukládá povinnost neobtěžovat druhé nad přiměřenou míru a to ani "popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy atd.". Pokud nejsou vlastníky, ale jen nájemci, pak je nutné požadovat zajištění nápravy po tom, kdo je vlastníkem (pronajímatelem) bytu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »