Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám problém se sousedy,kteří mě a mou rodiny obtěžují neustálím smradlavím kouřem na pavlači našeho domu.Už jsem to asi 3krát řešil u nich,ale žádná změna se
nekonala.Prý topí dřevem,ale to není pravda.Někdy ten zápach je tak intenzivní,že mě bolí hlava!!
To že bydlíme v "Historickém jádru" Olomouce a že jsou nějaké limity na splodiny to asi nevědí.Začala topná sezóna a my nemůžeme ani pověsit prádlo a ani posedět na pavlači.Máme okna i dveře do bytu bohužel do uzavřené pavlače,kde jsou dokola vysoké domy.
Kouř se drží na naší pavlači.Prosím poraďte co mám dělat a kde podat a jakou formou stížnost aby se tím někdo zabýval.Je to hrůza.
Moc děkuji.
Ondřej Procházka s rodinou!
Dobrý den, pokud jde o kouř, kontaktujte odbor životního prostředí na městském úřadu, který řeší malé zdroje znečištění (Česká inspekce životního prostředí pak řeší závažnější případy).
Kromě toho se lze domáhat žalobou dodržení povinností stanovených v §127 obč. zák., který vlastníkům ukládá povinnost neobtěžovat druhé nad přiměřenou míru a to ani "popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy atd.". Pokud nejsou vlastníky, ale jen nájemci, pak je nutné požadovat zajištění nápravy po tom, kdo je vlastníkem (pronajímatelem) bytu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com