Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý večer, dostal jsem výpoveď ve znění: Pracovní poměr byl skončen ke dni 17. 11. 2008 podle §49 ZP. Zatím jsem nic nepodepsal, protože nesouhlasím. Jak mám teď postupovat?
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli dokud se tento spor nevyřeší, jsem stále zaměstnancem a jaká mi náleží mzda? Předem děkuji za odpověď
ZP § 49 Dohoda
§49 (1) Dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na rozvázání pracovního poměru, končí pracovní poměr sjednaným dnem.
§49 (2) Dohodu o rozvázání pracovního poměru uzavírají zaměstnavatel a zaměstnanec písemně, jinak je neplatná. V dohodě musí být uvedeny důvody rozvázání pracovního poměru, požaduje-li to zaměstnanec.
Tedy pokud je odkázáno na § 49, nejde o výpověď. Jak je ten dokument nadepsán? (Výpověď nebo Dohoda o skončení pracovního poměru nebo nijak?)
Považoval bych to za návrh zaměstnavatele uzavřít dohodu - když s tím nesouhlasíte, nepodepisujte to a pracovní poměr trvá nadále.
Dokument je nadepsán: Skončení pracovního poměru.Pokud tedy nesouhlasím, mám dát vědět můj nesouhlas zaměstnavateli písemně? Pokud tedy nesouhlasím a můj pracovní poměr trvá nadále, nevím na koho se mám obrátit, protože tato firma již ukončila činnost v místě mého bydliště.Děkuji za odpověď
Ano nesouhlas dejte písemně.
Když ukončila činnost v místě bydliště, poslat doporučeně s dodejkou na adresu podle obchodního rejstříku.
Dále upozorňuji na ZP § 72
"Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním."
Tedy nutno dát žalobu k soudu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com