Výpoveď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpoveď

Luboš Majerech, 18.11.2008 17:32:48

Dobrý večer, dostal jsem výpoveď ve znění: Pracovní poměr byl skončen ke dni 17. 11. 2008 podle §49 ZP. Zatím jsem nic nepodepsal, protože nesouhlasím. Jak mám teď postupovat?

Re: Výpoveď

Luboš Majerech, 18.11.2008 18:39:55

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli dokud se tento spor nevyřeší, jsem stále zaměstnancem a jaká mi náleží mzda? Předem děkuji za odpověď

Karel Dlouhý, 18.11.2008 18:51:13

ZP § 49 Dohoda
§49 (1) Dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na rozvázání pracovního poměru, končí pracovní poměr sjednaným dnem.
§49 (2) Dohodu o rozvázání pracovního poměru uzavírají zaměstnavatel a zaměstnanec písemně, jinak je neplatná. V dohodě musí být uvedeny důvody rozvázání pracovního poměru, požaduje-li to zaměstnanec.
Tedy pokud je odkázáno na § 49, nejde o výpověď. Jak je ten dokument nadepsán? (Výpověď nebo Dohoda o skončení pracovního poměru nebo nijak?)
Považoval bych to za návrh zaměstnavatele uzavřít dohodu - když s tím nesouhlasíte, nepodepisujte to a pracovní poměr trvá nadále.

Luboš Majerech, 18.11.2008 19:10:46

Dokument je nadepsán: Skončení pracovního poměru.Pokud tedy nesouhlasím, mám dát vědět můj nesouhlas zaměstnavateli písemně? Pokud tedy nesouhlasím a můj pracovní poměr trvá nadále, nevím na koho se mám obrátit, protože tato firma již ukončila činnost v místě mého bydliště.Děkuji za odpověď

Karel Dlouhý, 18.11.2008 19:33:57

Ano nesouhlas dejte písemně.
Když ukončila činnost v místě bydliště, poslat doporučeně s dodejkou na adresu podle obchodního rejstříku.

Dále upozorňuji na ZP § 72

"Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním."
Tedy nutno dát žalobu k soudu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »