Vyporadani SJM - byt drive druzstevni, nyni OV - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vyporadani SJM - byt drive druzstevni, nyni OV

Kveta Maresova, 18.11.2008 15:22:30

Dobry den, mam nasledujici problem: brali jsme se s manzelem v roce 2005. Manzel tu dobu bydlel v druzstevnim byte. V roce 2006 byt presel do osobniho vlastnictvi a manzel dal zapsat do katastru jako majitele nejen sebe, ale i me. Tudiz se tento byt stal SJM. Nyni se rozvadime a manzel mi "doporucuje" at se radeji bytu vzdam a podepisu dohodu, neb smlouva je neplatna pry z toho duvodu, ze kdyz se na nas byt prepisoval, tak jsem nebyla clenkou druzstva. V podstate je mi milejsi dohoda nez nejake "dohadovani", ovsem zajima me, zda ma manzel pravdu, treba mi jen vyhrozuje? Dekuji.

Re: Vyporadani SJM - byt drive druzstevni, nyni OV

Mgr. Oldřich Topka, 28.11.2008 08:59:30

Dobrý den, DB do vlastnictví se převádí pouze členovi družstva. Tím byl pouze manžel, Vy jste byt užívala pouze z titulu společného nájmu manžely, ale členskou jste nebyla. Byt tedy správně měl přejít jen na něj a pokud jste ho chtěli dát do SJM, měli jste si u notáře sepsat smlouvu o rozšíření SJM.
Z dotazu není jasné, co máte na mysli neplatností smlouvy (ve které měl figurovat jen on) a jakým způsobem Vás nechal "zapsat" do katastru.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »