Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, mam nasledujici problem: brali jsme se s manzelem v roce 2005. Manzel tu dobu bydlel v druzstevnim byte. V roce 2006 byt presel do osobniho vlastnictvi a manzel dal zapsat do katastru jako majitele nejen sebe, ale i me. Tudiz se tento byt stal SJM. Nyni se rozvadime a manzel mi "doporucuje" at se radeji bytu vzdam a podepisu dohodu, neb smlouva je neplatna pry z toho duvodu, ze kdyz se na nas byt prepisoval, tak jsem nebyla clenkou druzstva. V podstate je mi milejsi dohoda nez nejake "dohadovani", ovsem zajima me, zda ma manzel pravdu, treba mi jen vyhrozuje? Dekuji.
Dobrý den, DB do vlastnictví se převádí pouze členovi družstva. Tím byl pouze manžel, Vy jste byt užívala pouze z titulu společného nájmu manžely, ale členskou jste nebyla. Byt tedy správně měl přejít jen na něj a pokud jste ho chtěli dát do SJM, měli jste si u notáře sepsat smlouvu o rozšíření SJM.
Z dotazu není jasné, co máte na mysli neplatností smlouvy (ve které měl figurovat jen on) a jakým způsobem Vás nechal "zapsat" do katastru.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com