Směnka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

směnka

Radek Bartoš, 10.01.2009 17:56:10

Dobrý den prosím chtěl bych se zeptat.Půjčil jsem si na směnku peníze.Směnka byla splatná 23.12.2008.Měl jsem ale nějaké problémy a tak jsem nebyl schopný dát celou částku dohromady.Chtěl jsem to vrátit na dvakrát,ale dotyčný to odmítl a chce to celé najednou a dost hrubým způsobem to vyžaduje.Prosím poradte jak postupovat.Jsem totiž schopen mu to do konce února vrátit cele ale po částech.Děkuji za odpověd.Bart

Re: směnka

Karel Dlouhý, 10.01.2009 19:26:01

Dobrý den, a co čekáte, že Vám někdo poradí? Půjčit si třeba od známých a zaplatit.
Věřitel může podat návrh soudu k vydání směnečného platebního rozkazu a pokud ani potom nezaplatíte, bude provedena exekuce. Tím se Vám to prodraží o soudní poplatky a výlohy.
To je právě výhoda směnky.

Re: směnka

stanina hrubá, 08.10.2010 18:28:19

POZOR!Pan Radek Bartoš je tady za chudinku, co ho okradli a při tom ON sám ze slušných lidí vyláká zálohu na dílo a zapírá se, nebere telefony a nedodržuje soudní nařízení atpod.!!!

Směnka

Radek Lux, 18.11.2008 15:15:17

Dobrý den,
již 3 rokem mi dluží bývalý manžel od mé manželky 20 tisíc., Kč na směnku. Neustále říká, že není platná pokud nejsou ověřené podpisy na matrice a dále, že není platná, protože v číslicích 0 je čárka a dále že si to mám sníst, když jsem mu vzal manželku apod. Jsou ta čísla důležitá? A ten ověřený podpis? A můžu nějak dál postupovat?

Re: Směnka

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.11.2008 15:22:17

Dobrý den,
na směnce není potřeba mít úředně ověřený podpis; co se týče těch čísel - to nechápu. Abych mohla posoudit, zda je směnka platná, musela bych ji vidět. Doporučuji dojít se směnkou za nějakým advokátem a poradit se s ním.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »