Inventura - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz

Ruben Agabekian, 06.02.2009 18:03:21

Dobry den prosim o radu,jednase o inventuru v prodejne s oblecenim kde po moji pritelkyne zadaji uhradit za jeden jediny mesic 10000kc (vykonava managerskou funkci s platem do 20000 cisteho) ma podepsanou hmotni zodpovednost tak to musi zaplatit ale potiz je v tom ze na prodejne nejsou zadny kamery ani ochranky nemel by zamestnavatel taky splnit nejaky podminky ti hmotny zodpovednosti??? dekuji moc.
Hezky den.

Re: Dotaz

Karel Dlouhý, 06.02.2009 19:41:06

§252 (4) Zaměstnanec se zprostí odpovědnosti zcela nebo zčásti, jestliže prokáže, že schodek vznikl zcela nebo zčásti bez jeho zavinění, zejména, že mu bylo zanedbáním povinnosti zaměstnavatele znemožněno se svěřenými hodnotami nakládat.

§253 (1) Zaměstnanec, který uzavřel dohodu o odpovědnosti, může od ní odstoupit, vykonává-li jinou práci, je-li převáděn na jinou práci nebo na jiné pracoviště, je-li překládán, nebo pokud zaměstnavatel v době do 15 kalendářních dnů od obdržení jeho písemného upozornění neodstraní závady v pracovních podmínkách, které brání řádnému hospodaření se svěřenými hodnotami. Při společné odpovědnosti může zaměstnanec od dohody o odpovědnosti také odstoupit, jestliže je na pracoviště zařazen jiný zaměstnanec nebo ustanoven jiný vedoucí nebo jeho zástupce. Odstoupení musí být oznámeno zaměstnavateli písemně.

Inventura

Markéta Ziková, 17.11.2008 22:33:59

Dobrý den,
potřebovala ybch poradit, ohledně jendohho případu. Za rok 2005 jsem dělala inventuru jedné turecké firmě. Tato firma mi inventuru sama nepodala, ale podepsali mi papír, na kterém není uvedené datum, že s touto inventurou souhlasí. Před dvěma měsíci jsem zjistila, že je to špatně zaúčtované, od daňového poradce jsem se dozvěděla, že je za to až trest odnětí svobody. Ta částka se pohybuje okolo devadesáti tisíc. Pokud by se rozhodli dělat kontrolu, zřejmě by z toho byl průser. Nevím co mám dělat, jsem z toho velice zoufalá. Můžete mi rposím poradit, jak co řešit? Prý by mělo být řešení podat dodatečné daňové přiznání?Které tato firma ale podat nechce. Mám se s nimi nějak domluvit? A jak?
Předem velice děkuji Ziková

Re: Inventura

Mgr. Oldřich Topka, 19.11.2008 11:04:54

Dobrý den, domluvit se můžete. Nejlépe na tom, že nesrovnalosti dají do pořádku. Pokud to ovšem neučiní, pak budete muset zvážit, jestli neprojednat celou záležitost na finančním úřadu. Ohledně Vaší osoby to může vést k tomu, že nebudete považována za osobu, která se ve věci úmyslně angažovala. Na druhé straně to může vyústit v kontrolu dané společnosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »