Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den chtěla jsem se zeptat s manželem jsme v rozvodovém řízení již půl roku, před podáním návrhu jsme se na všem domluvili a on dnes na městském úřadě uvedl že ruší dohodu o výši výživného a já tedy ruším dohodu o tom že nebudu žádat o výživné na rozvedenou manželku, dohodli jsme se na tom že pokud mi bude dávat 4000,- výživné na děti že já po něm nebudu chtít výživné na sebe. Zajímalo by mě kdy se o výživné na rozvedenou manželku žádá a jak? Díky Marcela Štillerová
Dobrý den.
Chtěla by sem se zeptat,jestli můžu žádat po bývalém manželovi,nějaké peníze.Dostala sem se do finančních problémů,a nějak nezvládám splácet závazky které vznikly v manželství.Sem 2.5 roku rozvedená.Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na problém svého bratra.Je ženatý s manželkou již 20 let.Po dobu dvou let si se ženou nerozumí a uvažuje o rozvodu.Má ale strach z toho,že ho bude žena v případě žádosti o rozvod vydírat.Spravil dům,který je ve vlastnictví jeho ženy a ona má i půl domu po svém otci.On má doklady pouze na některý materiál,společné finance nemají,on je pouze vlastníkem auta.Žena byla rok nezaměstnaná,teď pracovala 5 měs zhruba za průměr 5000 měs,vše financuje sám z 15000 čistého+6000inval důchod.Mají syna 8let.Chtěl by odejít s tím,že vše nechá tam s tím,že nechce platit na ženu,které se nechce pracovat a je spokojená tak, a bude platit výživné na syna.Myslím slušné řešení...Jaké má asi šance po právní stránce a měl by šanci i na střídavou péči a za jakých podmínek?Má strach,že žena bude chtít výživné na sebe a on bude mít problémy uživit sebe..Děkuji
Dobrý den,mám dotaz,zda někdo ví,jak je to s výživným na bývalou manželku?Výživné jí bylo stanoveno v r.2001,platil jsem jí jej po dobu MD do r.2004,avšak pracovat začala až v .2006 a chce po mě zpětně doplatit zbytek.Je rok 2009 a nyní mě přišla exekuce na plat,žádný soud,že bych neplatil neproběhl-rovnou exekuční příkaz.Jsem znovu ženatý a mám vyživovací povinnost vůči nové manželce,která je v plném inv.důchodu a má ve své péči nezl.dítě.Abych se přesně vyjádřil,býv.manželka zapřela i peníze,které jsem jí posílal a tímto soud vyčíslil částku na 80.000.-kč.Zajímá mě,zda je to možné,požadovat výživné zpětně od r.2001 do r.2006?
Děkuji Pavel
Výživné rozvedenému manželovi lze přiznat nejdéle na dobu tří let od rozvodu. Právo na výživné zanikne, jestliže oprávněný manžel uzavře nové manželství nebo povinný manžel zemře.
Dobry den,chtela jsem se zeptat jak je to s vyzivovanim manzelky.S mamzelem se zozvadime a mame 2 letou dceru,od ledna mi bude chodit rodicovsky prispevek ve visi kolem 3500.Je to veskery muj prijem a nevim z ceho budu zit.Navic mame spolecne dluhy a manzel chce abych polovinu z nich zaplatila,ale opravdu nemam z ceho.Prosim jak tuto situaci vyresit,jsem uz zoufala.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com