Rozvod a vyzivovaci povinnost - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výživné na manželku

Marcela Štillerová, 04.05.2011 11:25:24

dobrý den chtěla jsem se zeptat s manželem jsme v rozvodovém řízení již půl roku, před podáním návrhu jsme se na všem domluvili a on dnes na městském úřadě uvedl že ruší dohodu o výši výživného a já tedy ruším dohodu o tom že nebudu žádat o výživné na rozvedenou manželku, dohodli jsme se na tom že pokud mi bude dávat 4000,- výživné na děti že já po něm nebudu chtít výživné na sebe. Zajímalo by mě kdy se o výživné na rozvedenou manželku žádá a jak? Díky Marcela Štillerová

Vyživivací podmínka po rozvodu.

Simona Šídlová, 07.10.2009 18:26:59

Dobrý den.
Chtěla by sem se zeptat,jestli můžu žádat po bývalém manželovi,nějaké peníze.Dostala sem se do finančních problémů,a nějak nezvládám splácet závazky které vznikly v manželství.Sem 2.5 roku rozvedená.Předem děkuji za odpověď.

práva v případě rozvodu

monika nova, 01.08.2009 18:45:40

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na problém svého bratra.Je ženatý s manželkou již 20 let.Po dobu dvou let si se ženou nerozumí a uvažuje o rozvodu.Má ale strach z toho,že ho bude žena v případě žádosti o rozvod vydírat.Spravil dům,který je ve vlastnictví jeho ženy a ona má i půl domu po svém otci.On má doklady pouze na některý materiál,společné finance nemají,on je pouze vlastníkem auta.Žena byla rok nezaměstnaná,teď pracovala 5 měs zhruba za průměr 5000 měs,vše financuje sám z 15000 čistého+6000inval důchod.Mají syna 8let.Chtěl by odejít s tím,že vše nechá tam s tím,že nechce platit na ženu,které se nechce pracovat a je spokojená tak, a bude platit výživné na syna.Myslím slušné řešení...Jaké má asi šance po právní stránce a měl by šanci i na střídavou péči a za jakých podmínek?Má strach,že žena bude chtít výživné na sebe a on bude mít problémy uživit sebe..Děkuji

dotaz

Pavel Směřička, 24.06.2009 17:42:00

Dobrý den,mám dotaz,zda někdo ví,jak je to s výživným na bývalou manželku?Výživné jí bylo stanoveno v r.2001,platil jsem jí jej po dobu MD do r.2004,avšak pracovat začala až v .2006 a chce po mě zpětně doplatit zbytek.Je rok 2009 a nyní mě přišla exekuce na plat,žádný soud,že bych neplatil neproběhl-rovnou exekuční příkaz.Jsem znovu ženatý a mám vyživovací povinnost vůči nové manželce,která je v plném inv.důchodu a má ve své péči nezl.dítě.Abych se přesně vyjádřil,býv.manželka zapřela i peníze,které jsem jí posílal a tímto soud vyčíslil částku na 80.000.-kč.Zajímá mě,zda je to možné,požadovat výživné zpětně od r.2001 do r.2006?
Děkuji Pavel

Re: dotaz

Petr Petr, 01.07.2009 22:45:59

Výživné rozvedenému manželovi lze přiznat nejdéle na dobu tří let od rozvodu. Právo na výživné zanikne, jestliže oprávněný manžel uzavře nové manželství nebo povinný manžel zemře.

Rozvod a vyzivovaci povinnost

hana zapletalova, 16.11.2008 18:42:57

Dobry den,chtela jsem se zeptat jak je to s vyzivovanim manzelky.S mamzelem se zozvadime a mame 2 letou dceru,od ledna mi bude chodit rodicovsky prispevek ve visi kolem 3500.Je to veskery muj prijem a nevim z ceho budu zit.Navic mame spolecne dluhy a manzel chce abych polovinu z nich zaplatila,ale opravdu nemam z ceho.Prosim jak tuto situaci vyresit,jsem uz zoufala.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »