Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Babička žije s přítelem,který má nahlášeno trvalé bydliště u ní v bytě již několik let.Byt je psaný na její jméno. Pokud by její přítel zemřel, může jeho nejbližší rodina(dcera a sestra) nárokovat nějakou částku z bytu?Pokud ano,jak je možné tomuto zabránit?Moc děkuji za radu.
Neuvádíte, kdo je vlastník bytu.
Pokud je vlastníkem jenom babička, tak nemohou nárokovat.
Pokud je vlastníkem někdo jiný a babička je nájemcem bytu, tak také nemohou nárokovat.
Babička si sama odkoupila byt do osobního vlastnictví.Psaný je pouze na její jméno. Někde jsem slyšela, že pokud má někdo v bytě nějakou dobu trvalé bydliště,může mít určité nároky.Byt se totiž v průběhu pár let hodně pospravoval.Ale veškeré faktury a doklady jsou psané pouze na jméno babičky.
Údaj o trvalém bydlišti má jen evidenční charakter, nároky z něho neplynou.
otec se rozhodl darovat mi část pozemku pro stavbu rod. domu.při vyřizování rozdělení palcely mi bylo zděleno,že to nejde,protože přístupová komunikace má jiného vlastníka.ovšem v katastru je uvedena jako majitel paní,která je již dva roky po smrti.můžete mi poradit,jak mám postupovat,abych mohl tuto komunikaci případně odkoupit?
Zjistit si,jak to vypadá s dědickým řízením po té paní, a až bude dědictví vypořádáno, jednat s novým vlastníkem.
Může se ale stát, že se dědické řízení potáhne delší dobu.
Nejsem odborník na stavební zákon, ale argument "že to nejde,protože přístupová komunikace má jiného vlastníka" mi není jasný. Jsou možnosti zřízení věcného břemen pro přístup - nebo přístup ze zbylé části otcova pozemku. Záleží na místní situaci - jak byl ten pozemek přístupný dosud?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com