rozvod manželství,výživné - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozvod manželství,výživné

Alena Žáčková, 15.11.2008 13:21:57

Dobrý den,prosím o radu pro mou snachu.Můj syn po 20letech náhle odešel od rodiny,našel si jinou ženu.Své manželce dal 5000 na děti-18letá studentka gymnázia a 12 letý chlapec ZŠ.Dřívě měli jako rodina příjem okolo 30000 měsíčně.Můj syn to vyřešil tak,že vlastně manželce a dětem dal určitou částku,jemu zbylo tolik,jako má matka s dětma dohromady.Prostě to udělal tak,že ona má s dvěma dětma 15000,- na měsíc na vše,on má též sám 15000,- na vše.Jaké šance má moje snacha dohnat mého syna,aby platil víc.Lze požádat o výživné soudně,když ještě neproběhl rozvod?Má taky v tomto případě matka s dětmi nárok na nějaké příspěvky od státu,když otec víc nechce platit?Děkuji za radu?

Re: rozvod manželství,výživné

Ludmila Liščinská, 08.12.2008 21:31:07

Dobrý den,
nejsem právník a tak vám mohu napsat jen konkrétní zkušenost. Manžel odešel po 25 letech, nechal mě se 2 dospělými, ale studujícími syny. Platil každému 5,5 tis. Můj plat 12,5 z toho platím hypotéku 5,6 tis a inkaso cca 8 tis. V době podání žádosti o výživné na manželku na 3tis. jsem měla již 22 tis. dluhů u rodiny, což jsem uvedla. Manžel prům plat 34 tis. platí na syny 11 tis. uvedl že jim dává 1000 kapesné(nebyla to pravda),5,6 hypotéku, dále že zaplatil pojistku za auto, (to nám nikdy nepůjčil) a že platí nájem 7,5 tis.i když jsem mu sehnala byt za 5,5 tis. Na účtu v té chvíli měl 30 tis. Soudce Němec z Ol soudu vznesl rozsudek, že máme stejnou životní úroveň a stejné náklady, výživné mi tedy nepatří. Mě z toho vyšlo, že manžel má 34-11-7,5- 5,6=9,9 tis/měs a já 12,5-5,6-8=-1tis/měsíc. Nevím ze kterého kraje jste, ale přeji vaší snaše, aby dopadla lépe. Také i za ni děkuji, není moc tchýní co se postaví za snachu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »