Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
3) Zjistila jsem, že zaměstnavatel naši Dohodu prezentoval ostatním zaměstnancům tak, že mi sám dává výpověď. To mi připadá nefér, a proto, pokud Dohodu o uzavření prac.pom. přece jen uzavřeme, chtěla bych, aby tam byla uvedena položka, že prac. poměr opouštím na svou žádost a jaké jsou mé důvody. Mám na to nárok?
Předem Vám děkuji za odpovědi a přeji hezký víkend.
Chtít, aby bylo v dohodě uvedeno "že, prac. poměr opouštím na svou žádost a jaké jsou mé důvody" můžete - ale záleží i na druhé straně - od toho je to DOHODA.
Pokud byste tam chtěla mít uvedeno např. "pro dlouhodobé nedostatky řídící činnosti nadřízeného", tak pochybuji, že by s takovouto formulací souhlasil.
Po podpisu dohody ji můžete ukázat ostatním zaměstnancům, aby viděli, že jste nedostala výpověď. - popř. třeba i kopii vyvěsit na nástěnce (začernit v ní osobní údaje kromě jména).
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, vlastně rad hned několik:
1) Zaměstnavatel mi e-mailem odsouhlasil, že uzavřeme Dohodu o rozvázání prac. poměru. K samotnému podepsání se ale záměrně nedostavil. Mohu se nějak odvolávat na předchozí souhlas?
2) Když se chci domluvit na řešení, zaměstnavatel místo sebe nechává jednat jinou osobu, která není ani má nadřízená, ani personální pracovnice, asistentka, etc. Domlouvat podrobnosti s touto osobou jsem samozřejmě odmítla, nehledě na to, že se ke mně dotyčná chovala poměrně neurvale. Jak se mohu bránit tomu, aby zaměstnavatel do řešení mého odchodu zapojoval své kamarády, aniž by k tomu dotyční byli kompetentní? Mohu žádat, aby jednání probíhalo pouze s mým nadřízeným, bez přítomnosti osob, kterým do toho nic není? V případě, že je situace dlouhodobě nestandardní, mohu požádat právníka, nebo alespoň nějakého svědka, aby mě doprovázel?
1) Dokud není dohoda podepsána, tak neplatí.
2) Má ona osoba na to plnou moc?
Své kamarády by do toho zapojovat neměl.
Jeho jednání je nepochopitelné - buď s dohodu souhlasí - tak ať ji podepíše - nebo s ní nesouhlasí.
SAmozřejmě si na jednání můžete přivést svého právního zástupce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com