Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
uzavřela jsem smlouvu s T-mobile pres firmu Asseco, samozřejme mimo pobocku, když jsem na druhý den volala prodejci a chtěla smlouvu zrušit, bylo mi řečeno, že všechno zařídí a že běhěm týdne mě zkontaktuje jejich kurýr a vyzvedne ode mně všechny materiály včetně sim karty, že se o nic nemusím starat, když kurým během týdne nedorazil a volala jsem prodejci znovu, byla jsem zvovu ujištěna, že mám vyčkat a že vše je zařízeno, že s tím nebudu mít žádné komlikace. Dnes mi došla faktura od T-mobile, a když jsem zavolala na zákaznickou linku, zjistila jsem, že nic zrušeno nebylo a prodejce mi nezvedá telefon. Chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte jak, se mám bránit. Děkuji.
Dobrý den,
mám následující problém. Šel jsem na obchodní místo s logem T-Mobile. Zde jsem požádat o vygenerování kódu přenesení čísla (KPČ). Pán kód vygeneroval a dále se mne zeptal na rodné číslo, číslo op, adresu, paušál, ke kterému bych chtěl přejít, atd. Následně mi dal podepsat list "Objednávka služeb". Podepsal jsem, nicméně hned jsem si hned všiml, že v textu je pak napsáno, že jsem podepsat Účastnickou smlouvu a že se zavazuji k 24 měsícům odebírat služby. Okamžitě jsem to u něj na přepážce reklamoval, nicméně říkal, že to nemůže vrátit a podepsanou smlouvu schoval. Hned druhý den jsem do T-mobile poslal doporučeně reklamaci, že jsem nechtěl žádnou smlouvu uzavřít, že se cítím podveden a že vyžaduji jejich písemné vyjádření a zrušení smlouvy. Je to již týden a zatím mi nic nepřišlo. Na poště na mě čeká zásilka do vlastních rukou od Asseco (tedy de facto od T-Mobile) - mám v úmyslu si ji nevyvednout. Existuje nějaká šance od takového "podvržené smlouvy" odstoupit?
Díky
Dobrý den,
zasílala jsem do servisu Sony Ericsson G502 na opravu se závadou resetování se. Poprvé mi obnovili
tovární nastavení, v protokolu je zakřížkováno zaruční oprava a do poznámky
napsali, závada se po následném testování neprojevila. Oprava je zapsána i v
záručním listě. Mobil mi přišel a vykazoval pořád stejnou závadu, obnova
továrního nastavení to nevyřešila. Tak jsem mobil poslala znovu, přehráli
mi software. Opět je zakřížkována záruční oprava a je zapsána v záručním listě.
Mobil mi přišel a závada stále přetrvávala. Posílám Vám oba protokoly a chci se
zeptat, zda se v obou těchto případech jedná o UZNANOU reklamaci?
Ze servisu mi bylo dvakrát od dvou různých lidí řečeno že už mám nárok na odstoupení od kupní smlouvy ať to řeším přes značkovou prodejnu. Tam ale nastaly problémy, kdy mi manažer prodejen stále tvrdí, že druhá reklamace není uznaná, tudíž nemám nárok na odstoupení od kupní smlouvy.
Prosím o brzkou odpověď, mockrát Vám děkuji
Mám chybu v posledních větách, manažer tvrdí, že ta PRVNÍ reklamace není uznanou reklamací. Říká toto: "pokud se zavada neprojevi a servis neprovede zadny servisni ukon ( reset neni opravou )tak se bohuzel skutecne nejedna o zarucni opravu". Stále vytrhuje z kontextu toto: "Závada se neprojevila", říká to tak, že jim se závada neprojevila tudíž obnovili jen tovární nastavení. V reklamačním protokolu je to psáno ale takto: Byla obnoveno tovární nastavení a závada se po NÁSLEDNÉM testování neprojevila, jako že to opravili. Ale neopravili. V protokolu je zakřížkováno záruční oprava a taky je ta oprava psána v záručním listě. Je to tey prosím Vás uznaná, či neuznaná reklamace. Moc děkuji
Dobrý den, mojí dceři se bohužel stala úplně stejná věc, jaká je uvedena výše, ale od podpisu smlouvy uběhlo téměř půl roku. Dcera zkoušela nejprve komunikovat se značkovou prodejnou, bezúspěšně, jelikož byla smlouva sepsána jako v prvním případě na ulici. Poté zkoušela psát dopis přímo společnosti T-Mobile, ale odpověď byla ne, že od smlouvy odstoupit nelze. Dcera nemá finanční prostředky pro uskutečňování plateb došlých faktur od T-Mobile a tuto skutečnost uvedla do dopisu i do telefonátu. Snažila se mluvit s vedením, kompetentním ke zrušení smlouvy, ale operátoři ji nepřepojili. Uvedla také, že dealeři jí o odstoupení od smlouvy neposkytly informaci, že lze odstoupit pouze do 14 dnů od uzavření smlouvy. Uvedla, že studuje, že služby T-Mobile nevyužívá a od smlouvy chce odstoupit. Pracovnice centra péče o zákazníky se jí omluvila za chování dealerů a poradila, aby si dcera našla zájemce, na které by se mohla smlouva přepsat - což je téměř nemožné. JExistuje řešení?
Dobrý den. Asi to tu už bylo řešené, ale před třemi dny jsem na ulici podepsal dealerům T-mobile smlouvu na paušál na dva roky. Moje otázka zní, lze od smlouvy odstoupit? A lze to provést písemně? Zde přikládám znění smlouvy:
Smluvní ujednání T-Mobile a Zájemce tímto uzavírají Účastnickou smlouvu. Její obsah je den touto Objednávkou siužeb, platným zněním Všeobecných podmínek
společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. (dále jen „VPST"), platným Ceníkem služeb a podmínkami dalších Služeb. Zájemce podpisem Objednávky služeb potvrzuje, že tyto dokumenty převzal, seznámil se s nimi a bez výhrad s nimi souhlasí. Zájemci budou poskytovány Základní služby elektronických komunikací a Doplňkové služby v rozsahu, který si smluvní strany sjednaly. ,
T-Mobile a Zájemce si dohodli trvání Účastnické smlouvy nádobu:
Zájemce se zavazeje dodržovat Minimální měsíční plnění ve výši - Kč po dobu 12 měsíců od uzavření Účastnické smlouvy (doba přerušení
poskytování Služeb tuto lhůtu prodlužuje). Zájemce, který si koupil zvýhodněný notebook nebo iPhone, je povinen dodržovat Minimální měsíční plnění
vždy po dobu 24 měsíců ode dne uzavření Účastnické smlouvy. Výše smluvní pokuty a podrobnosti o Minimálním měsíčním plnění jsou uvedeny
v Podmínkách minimálního měsíčního plnění, ;
Zájemce souhlasí s tím, že T-Mobile bude zpracovávat jeho osobní či identifikační údaje (dále jen „Údaje"), v souladu s VPST a pro účely či.11.6 VPST
je oprávněn předat rovněž IČ, název obchodní firmy a místo podnikání.
Pokud byla Účastnická smlouva uzavírána mimo prostory obvyklé k podnikání nebo při použití prostředků komunikace na dálku, má účastník právo od ní odstoupit do 14 dnů od jejího uzavření. To neplatí v případě, že si účastník výslovně sjednal návštěvu za účelem objednávky. Odstoupit je třeba na adrese obchodního zástupce, uvedené na tomto formuláři. Není-li adresa obchodního zástupce uvedena, je nutné odstoupit na adrese Asseco Czech Republic a.s., U Početky 1734, Nymburk, 288 02. T-Mobile je povinen provést aktivaci SIM karty do 3 pracovních dnů ode dne doručení žádosti o aktivaci T-Mobile. Pokud T-Mobile neobdrží od zájemce žádost o aktivaci do 7 dnů od převzetí SIM karty nebo v případě, že Zájemce převzal SIM kartu při podpisu Objednávky služeb, provede T-Mobile aktivaci i bez této žádosti. Pro přenesení čísla platí lhůty a postup uvedený v Podmínkách Přenesení čísla.
yŽájemce souhlasí se zveřejněním Údajů pro účely informační služby o telefonních číslech T-Mobíle Asistent.
Zájemce souhlasí s tím, že Údaje předané poskytovateli univerzální služby (pro účely informační služby, veřejného telefonního seznamu) budou j využívány k přímému marketingu třetích osob. i ''Zájemce souhlasí s tím, aby T-Mobile získal informace o jeho platební morálce nutné k posouzení jeho žádosti o uzavření Účastnické smlouvy,
a to z negativní databáze sdružení SOLUS (www.solus.cz), jehož je T-Mobile členem.
Pracuju pro T-mobile.
Pokud je sepsána smlouva s dealerem není problém smlouvu vypovedět .
Je za potřebí vše zaslat nazpět (telefon pokud jste dostala tak není možné ho rozbalit nebo novou simkartu použít) tomu dotyčnému dielerovy do 14 dnů s průvodním dopisem -odstoupení od smlouvy . Zaslat doporučeně .Pokud na smlouvě není adresa dealera zaslat na centralu do Prahy na ul. Tomíčková .
Pokud by jste smlouvu podepsala na prodejně je možné od smlouvy také odstoupit ale musí se doplatit celé období smlouvy na které bylo sjednáno . Žádná 14 denní lhuta na vrácení tam není .
Ale to vše by Vám mělo být řečeno na lince 4603 pod volbou 0 u operátora .
Odstoupení od smlouvy je možné dle občanského zákoníku do 14ti dnů písemnou formou (nelze při uzavření na značkové prodejně). Postup je následující:
Napíšu písemné odstoupení od smlouvy, kde věc je "Odstoupení od smlouvy do čtrnácti dnů", nemusím psát důvod odstoupení, vpisuji své údaje, telefonní číslo.
Podpis. Pokud jsem obdržel telefon, pak jej zasílám společně s písemným odstoupením, obdrženými smlouvami. Telefon musí být v původním stavu s ochrannou slídou na displeji, jinak odstoupení nebude uznáno.
Takto zkompletované neodesílám na centrálu Tomíčkova, ale na společnost ASSECO CZ, U Početky 1734, 288 02 Nymburk.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com