Ukončení dočasného přidělení = ukončení hlavního pracovního poměru ? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Úřad práce a pracovní agentura

Petra Novotna, 09.09.2010 01:25:36

Dobrý den,
prosila bych Vás o názor, či zkušenost na to, zda je běžnou praxí, že Úřad práce pošle s doporučenkou uchazeče o zaměstnání do pracovní agentury.
Teď se to stalo mému blízkému a jsem z toho popravdě v šoku, protože jsem sama na úřad práce nikdy nemusela a zdá se mi to jako podivná praktika.
Bojím se, aby se nejednalo o nějaký povod. Volná pracovní místa jsou přece hlášena ze zákona ihned na úřad práce.
Děkuji za Vaše vyjádření a přeji pěkný den,
Petra

Re: Úřad práce a pracovní agentura

Ivana Zezulová, 09.09.2010 02:51:10

Dobrý den,

předpokládám, že jde o agenturní zaměstnání u agentury, která je řádně zaregistrována. Taková agentura je zaměstnavatelem, který své zaměstnance přiděluje jiným firmám.

Také se mi to nezdá úplně "košer", ale vzhledem k tomu, jak málo volných míst je v současnosti k dispozici zřejmě ani ÚP nezbývá nic jiného, než přijímat i taková místa.

Ukončení dočasného přidělení = ukončení hlavního pracovního poměru ?

Petr Bakaj, 13.11.2008 16:31:17

Dobrý den,
může agentura ukončit hlavní pracovní poměr na dobu neurčitou v případě, že končí dočasné přidělení k uživateli a agentura nemá pro pracovníka jinou možnost uplatnění? Děkuji za odpověď

Re: Ukončení dočasného přidělení = ukončení hlavního pracovního poměru ?

Mgr. Oldřich Topka, 21.11.2008 11:11:11

Dobrý den, pracovní smlouva nebo DPČ je uzavřena mezi zaměstnancem a agenturou. To je PP jako u všech ostatních, takže skončení PP se řídí stejnými pravidly. Jestliže agentura nemá pro zaměstnance práci, pak může PP nebo DPČ vypovědět za podmínek ZP (výpověď, dohoda apod.), tedy např. i z důvodu nadbytečnosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »