Zprostředkovatelská smlouva - provize - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prosím jak napsat smlouvu o zprostředování provizi

Jan Šulek, 19.07.2011 13:10:36

prosím jak napsat nebo nekde vyhledat: smlouvu o zprostředkování a provize...na cokoliv,děkuji

ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOUVA - PROVIZE

Martin Gebor, 21.12.2008 02:27:06

Prosim poradte jestli se mám obratit na právníka a na policiji čr a podat tesni oznameni?? na pani N.z Prahy.
děkuji

ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOVA - PROVIZE

Martin Gebor, 19.12.2008 21:17:36

Dobrý den,
prosim o radu, v červnu roku 2008 jsem chtěl zprostredkovat půjčku, a dostal jsem kontak na jednu pani z Prahy. po telefonickem rozhovoru mi Pani N. slybila že pujčku 300 tis. na 10 let se zastavou bytu jenž mam v osob. vlastictvi vyřidi. podepsal jsem ji zprostředkovatelskou smlouvu. zhruba po 2 mesicich vyžadováni ruznych potřebnych dokumentu jenž me stalo spostu času na uřadech a peněz za zaplaceni ruzných poplatku, mi pani N. tel. sdělila, že pujcku neni schopna vyřidit a veškere original dokumenty zapotřebi vyřizeni pujčky mi pani N. zaslala zpět domu. na to mi od ni prišel email stim že pujčku neni schopna vyřidit a at se obratim na nekoho jineho. na to jsem se obratil na jinou společnost ktera mi pujčku poskytla, 150 tis.na 6 let, a ted 15.12. 2008 mi byla poštou zaslana VYZVA K VYJÁDŘENÍ SE K ŽALOBĚ A SDĚLENÍ ROZHODČI ŽALOBY K ZAPLACENÍ 30 tis. PANI N. ZA PORUŠENI ZPROSTŘEDKOVATELSKE SMLOUVY. PROSIM PORADTE MI CO MAM DĚLAT
. děkuji

Re: ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOVA - PROVIZE

Karel Dlouhý, 21.12.2008 12:08:58

Na Policii ČR nemá význam se obracet - na co byste chtěl podávat trestní oznámení (na jaký trestný čin)?

Tedy byste si měl prostudovat zprostředkovatelskou smlouvu (někdy jsou smlouvy tak napsané, že jsou tam různé smlouvní pokuty apod. a obrátit se s tím na právníka, který po prostudování dokumentů řekne, jaká je Vaše šance a jak se bránit.

Martin Gebor, 21.12.2008 20:20:25

Dobrý den
zprst. smlouvu jsem dostal jen jednu k podepsani a tu si vzala pani N.z Prahy, a oznámeni za trený čin Podvodu jelikož mi tel. sdělila že pujčku mi nevyřidi a poslala mi dokumenty zpet. a zaslala mi email že se mam obratit na někoho jineho. a po 5- měsicich mi prišla žaloba a musim zaplatit 30 tis. kč. pani N.ty penize přeci žada NEPRAVEM..?

Karel Dlouhý, 21.12.2008 20:44:50

§ 250
Podvod

(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

---
Máte pravdu, že by to bylo možno považovat za podvod.

ALE uvědomte si, že i když podáte trestní oznámení, nic to nezmění na občanskoprávním sporu, v němž jste žalován o zaplacení 30 000 Kč.

"pani N.ty penize přeci žada NEPRAVEM" - jak to můžete tvrdit, když nevíte, co všechno jste v té zprostředkovatelské smlouvě podepsal?

Můžete si projít starší odpovědi, co lidé podepsali ve zprostředkovat. smlouvách, aniž si všimli, např. smluvní pokuty apod.

Zprostředkovatelská smlouva - provize

Frantisek Svoboda, 12.11.2008 12:50:26

Prosím o radu. Zaplatil jsem jako kupující provizi RK na koupi konkrétního bytu (rezervace) v Brně platí provizi kupující údajně ve všech RK. Za 10 dní jsem zjistil na katastru nemovitosti, že je podán návrh na vklad vlastnického práva PLOMBA někým jiným - prodávající jak jsem pak zjistil nabízel přes 6 realitek. Mohu podat trestní oznámení na zmíněnou RK a požadovat náhradu škody (stejný byt jsem koupil až po cca roce o 300 000,- dráž (LUKRATIVNÍ LOKALITA), došlo přece k podvodu RK tím, že mi nabídli nemovitost na kterou jednoznačně neměli písemné svolení vlastníka nabízet zmíněný byt. Prohlídka bytu mi ovšem byla umožněna. Provizi mi vrátili až po měsíci. Děkuji

Re: Zprostředkovatelská smlouva - provize

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 12.11.2008 13:02:08

Dobrý den,
proč chcete podávat trestní oznámení? Vy víte, že RK nesměla byt nabízet? Prodávající může byt nabízet přes jakýkoli počet zprostředkovatelů a za jakékoli ceny. Možná že RK byla sjednána jinou RK - to je běžné. A Vám vznikla nějaká škoda?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »