Pole patřící k domu, psané na praprababičku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pole patřící k domu, psané na praprababičku

Pavlina Cardillo, 12.11.2008 12:19:56

Dobrý den, chtěla bych se optat jak postupovat v případě zemědělského pozemku – pole.
Moje praprababička darovala ve Smlouvě Svatební (sepsané r. 1932) své dceři a jejímu budoucímu manželovi Václavovi pole. Pole se váží k domu, který moje babička odkoupila od svého tatínka Václava a tento dům poté darovala mně. Notář v r. 2001 na mě přepsal dům s veškerými polemi vedenými pod jménem tohoto Václava. Ale jedno pole, které je ve Smlouvě Svatební jmenované, je stále vedeno na jméno mé praprababičky a tudíž notář nám řekl, že toto pole nemůže do darovací smlouvy zanést, protože není na jméno p. Václava… Můžeme poprosit o radu, jak postupovat? Možná nám katastr řekne, že zapomněli u tohoto pole změnit jméno z praprababičky na Václava (vše se vedlo ručně v pozemkových knihách). Jak docílit toho, aby pole bylo přepsáno na mé jméno? Dosud žijící babička si to přeje. Děkuji za radu. Pavlína

Re: Pole patřící k domu, psané na praprababičku

Mgr. Oldřich Topka, 27.11.2008 15:30:43

Dobrý den, jetliže k tomuto poli nebyly vyřešeny vlastnické a dědické vztahy, pak bude nutné u notáře zjistit možnosti ohledně dodatečného dědického řízení. Na katastru sice o konzultaci požádat můžete, ale není jisté, jak se k této věci vyjádří.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »