dědictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dodatečné vypořádání dědictví

Michala Jáglová, 13.11.2008 13:57:51

Dobrý den,
na soud byly podány žádosti o dodatečné projednání dědictví (po osobách zemřelých v r. 1945 a 1981) a to před 5-ti a 3-mi měsíci. Doteď jsou žádosti pouze v té fázi, že byly podány. Existují nějaké lhůty, do kdy je soud povinnen žádosti projednat, přidělit jim nějakou spisovou značku a přidělit je notáři?
Děkuji

Re: dodatečné vypořádání dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.11.2008 14:37:46

Dobrý den,
soudy žádné takové lhůty bohužel nemají.

Re: dodatečné vypořádání dědictví

šarka , 26.04.2012 20:15:09

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kdo ma narok na družstevní byt,můj otec nedavno zemřel,byt ziskal za svobodna,a po té se oženil,jestli byt převezme jeho manželka nebo pujde do dědického řízení.jsem jeho jedína dcera.děkuji za odpověD

dědictví

jitka nová, 12.11.2008 11:50:20

Dobrý den.
Před pěti lety mi zemřel otec.Byla jsem vážně nemocná a nemohla jsem se zúčastnit dědického řízení.Nechtěla jsem zbytečně trápit matku a vzdala jsem se svého podílu po otci ve prospěch matky.Moje dvě sestry se nevzdali a bratr je vyplatil.Lety plynula a já se dozvěděla,že matka napsala celý svůj podíl na bratra.
Teď tedy bratr vlastní celý dům a matka je tam pouze na doživotí.Myslela jsem si,že matka bude tak soudná a polovinu napíše mě,anebo mým dětem.Ale nestalo se tak.Chci se zeptat,zda můžu její darování napdanout anebo vzít zpět svoje rozhodnutí odmítnutí dědictví.
Vzdala jsem se ho ve prospěch matky.Nevěděla jsem že ho napíše bratrovi.Moc Vám děkuji za radu.

Re: dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 12.11.2008 12:40:36

Dobrý den,
teď už s tím nic neuděláte. Jednou jste se dědictví vzdala a to znamená, že ta dotyčná osoba získá majetek, s nímž si samozřejmě může nakládat dle svého uvážení. vzdáním se jste projevila svůj úmysl, že tento majetek nechcete. Teď už to měnit nemůžete.

Re: dědictví

Vlaďka, 11.04.2012 12:55:37

Dobrý den , nedávno jsem dědila a bylo mi zděleno, že když se dobrovolně vzdáte dědictví a nabide to právní moci, nelze už své rozhodnutí vzít zpět.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »