Nehoda - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nehoda

Mirko, 20.11.2007 16:52:50

Dobrý den,

Mám takový problém. Jedna osoba mě na křižovatce nabourala, domluvil jsme se, že incident nebudeme hlásit na polici(ta osoba co mě nabourala neměla zaplacené povinné ručení).
Nyní když jsem dal auto do opravy a požaduji po ní opravu zaplatit tak se zdráhá a říká že se jí cena zdá přehnaná.
Chtěl bych vědět co můžu dělat, jestli můžu jít na policii.

Re: Nehoda

kovboy, 05.01.2008 22:40:38

Je dobré, že na tu osobu, která způsobila nehodu máte její nacionále, SPZ vozidla a záznam, jak se nehoda stala. Nemusí být policista,když se domluvíte, že nebyla škoda vyšší než 10 tis.Kč a při nehodě nebyl poškozen cizí majetek /plot,značka,zábradlí a pod. V takovém případě musíte vždy volat policii ČR, to ale asi není váš případ /. Znáte jistě i pojišťovnu u které viník nehody má platit povinné ročení. Vás nezajímá, zda ho má či nemá zaplacené.Škoda je nižší než 10 tis. a tak vám bohužel nezbývá nic jiného, než podat žalobu u okresního soudu a vymáhat škodu tímto způsobem.Informujte se též na příslušné pojišťovně vuiníka nehody a jestli máte písemné oboustranné prohlášení o nehodě a dohodě, tak se pokusit uplatnit škodu na této jeho pojišťovně.Asi moc naděen ale nebudete.Měl jste trvat na polocistech.Budete mít starosti. Držím palce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »