Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
má 16 ti letá dcera musela v rámci povinné praxe ( tato praxe je nutná pro postoupení do dalšího ročníku)odpracovat 160 hodin.Tyto hodiny si odpracovala po skončení vyučování v měsíci září a říjnu 2008.Pracovní doba byla od 14.20 do 18.30 a v sobotu a v neděli pracovala většinou 8 hodin.Škola s ní nesepsala žádnou pracovní smlouvu a ani dohodu o provedené práci (máme pouze potvrzené hodiny od školy v docházkovém listu) a nyní jí bylo sděleno,že jí náleží mzda za odpracované hodiny (160 hodin) během dvou měsíců ve výši 15 kč na hodinu a bude jí zaplaceno jenom 80 hodin, na zbylých 80 hodin dle zákona nemá nárok na proplacení.Hledala jsem to v zákoníku a nic jsem nenašla.Také by mě zajímalo,zda jí náleží i příplatky za práci v sobotu a neděli a v jaké výši a za práci v odpoledním čase.Nebo prosím o radu kam se obrátit a jak se bránit pokud se to nezakládá na pravdě.
Děkuji Herčíková
Dobrý den, povinná školní praxe jako taková nevychází ze zákoníku práce, ale ze školských předpisů. Protože jde o nabývání praktických zkušeností v rámci vzdělávání a nikoliv o výdělečnou činnost, nemusí být praxe dokonce placena vůbec.
Podrobnější informace o povinné praxi a jejích podmínkách si můžete vyžádat např. na školském odboru městského nebo krajského úřadu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com