Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,potřebovala bych radu.Již 2 rokem pracuji v jedné firmě nyní jako vedoucí se smlouvou na dobu neurčitou.Nyní jsem v 7.měsíci těhotenství,bohůžel se objevily nějaké komplikace,tak jsem již přes měsíc doma na neschopence (nikoli na rizikovém těhotenství).Zjistila jsem,že v době mé nemoci byla na mé místo dosazena jiná kolegyně s vysvětlením,že již nepočítali že se do porodu do zaměstnání vrátím.Nezbývá mi tedy než neschopenku protahovat až do řádného nástupu na mateřskou dovolenou,jelikož mé místo je již obsazeno.Chci se zeptat zda má na toto zaměstnavatel právo a zda se mohu nějak bránit? Jelikož se díky nemocenským dávkám připravuji o velké peníze.
Děkuji za odpověď. Skalníková
Nesouhlasím s tvrzením "Nezbývá mi tedy než neschopenku protahovat až do řádného nástupu na mateřskou dovolenou". Délku pracovní neschopnosti určuje ošetřující lékař podle zdravotního stavu.
Je to chyba zaměstnavatele, pokud již na Vaše místo "dosadil" někoho jiného, měl to řešit dočasným zastupováním.
Prostě pokud Vám teď ošetřující lékař ukončí pracovní neschopnost, tak jděte do práce. Pokud pro Vás zaměstnavatel nebude mít práci, tak jde o překážku na jeho straně, budete třeba doma a bude Vám platit náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com