Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda má zaměstnavatel právo mi nařídit vyplácení mzdy na účet.
Děkuji za odpověď.
Erbeková
Zákoník práce §142 (3) Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty. Nemůže-li se zaměstnanec dostavit k výplatě z vážných důvodů, zašle mu zaměstnavatel mzdu nebo plat v pravidelném termínu výplaty, popřípadě nejpozději v nejbližší následující pracovní den na svůj náklad a nebezpečí, pokud se se zaměstnancem nedohodli na jiném termínu nebo způsobu výplaty.
Tedy právo nařídit nemá.
DOBRÝ DEN,
nastoupila jsem do restaurace, kde mi byla slíbena mzda 20 000 čistého, smlouvu jsem podepisovala až 15. 10, protože předešlý zaměstnavatel otálel s výstupním listem.Při podpisu mi bylo řečeno,že 10000 Kč je na smlouvu a zbytek na ruku.Protože jsem nic jiného neměla,smlouvu jsem podepsala,ale hledám si něco nového.
Když skončím ve zkušební lhůtě, tak mi při výplatě dají jen 10000 Kč,které byly na smlouvě. Mohu se bránit?
Děkuji za pomoc Nová
Dobrý den, a čemu se chcete bránit? Vy jste ten, kdo jim kývl na to, že část peněz budete dostávat "na ruku". Kdyby to fungovalo, pak byste nic nenamítala. Teprve když nastaly potíže, nelíbí se Vám to. V případném soudním sporu budete velmi těžko prokazovat, že jste měla ve skutečnosti slíbenou vyšší mzdu a že Vám něco dluží. To nakonec neprokážete, spor nevyhrajete a budete navíc platit náklady protistraně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com